ΕΘΝΙΚΑ

Νέο προκλητικό σόου και «κορώνες» Ερντογάν: Αγώνας μπάσκετ και πίνακας με την πολιορκία της Ρόδου

Ερντογάν μπάσκετ
Να αποδείξει ότι είναι υγιής επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
tccb.gov.tr

Ένα ακόμα σόου έστησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δήμο της Κωνσταντινούπολης όπου εγκαινίασε πάρκο, παίζοντας μπάσκετ για να δείξει ότι είναι καλά στην υγεία του και παρουσιάζοντας ως ανίκητη υπερδύναμη την Τουρκία.

Την ώρα που οι φήμες για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοένα και «φουντώνουν», με την εικόνα του Τούρκου προέδρου να επιβεβαιώνει πως κάτι δεν πάει καλά, ο ίδιος επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κατάσταση και να αποδείξει πως δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το τελευταίο εγχείρημα του Ερντογάν ήταν το να παίξει μπάσκετ με παιδιά σε πάρκο της περιοχής Ουμράνιγιε στην Κωνσταντινούπολη!

Μάλιστα, το βίντεο δημοσίευσε στα social media ο Αχμέτ Τσοτούκ, μέλος της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί τον Τούρκο πρόεδρο. «Ο πρόεδρός μας στα εγκαίνια του Εθνικού Κήπου στο Ουμράνιγιε. Όταν είδε τα νέα παιδιά δεν άντεξε και συμμετείχε στον αγώνα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τσοτούκ, δημοσιεύοντας βίντεο με τον Ερντογάν να επιδεικνύει για ακόμα μια φορά – σε σύντομο χρονικό διάστημα – τις μπασκετικές του ικανότητες.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε… σύσσωμη η κουστωδία που τον ακολουθεί παντού, με την τουρκική προεδρία να δημοσιεύσει πλήθος φωτογραφιών από τη συμμετοχή του Ερντογάν στο παιχνίδι μπάσκετ με τα παιδιά. Ενδιαφέρον είχε και η ατάκα του Ερντογάν για την κορδέλα των εγκαινίων, αφού αυτή τη φορά δεν βρέθηκε κάποιο παιδάκι να την κόψει πριν από αυτόν με αποτέλεσμα να προσκαλέσει εκείνος ένα για χάρη της επικοινωνίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να κρατήσουν το ψαλίδι και το κομμάτι της κορδέλας ως ενθύμιο.

Ο πίνακας με την πολιορκία της Ρόδου και οι εθνικιστικές κορώνες

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη δημιουργία εθνικών κήπων στην περιοχή και στο σύνολο των μεγαλεπίβολων σχεδίων που έχει ανακοινώσει για την Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε μεγάλη βαρύτητα στα έργα που έχει κάνει, όπως ανέφερε, στην Κωνσταντινούπολη σε κατοικίες και δημόσια κτήρια, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φήμη της Τουρκίας.

«Κάναμε τη φήμη και τη δύναμη της Τουρκίας αποδεκτή από φίλους και εχθρούς μέσα από ένα ευρύ φάσμα τομέων, από τη διπλωματία μέχρι τη στρατιωτική επιτυχία», είπε μεταξύ άλλων.

«Η Ευρώπη εκπλήσσεται από την αποφασιστική μας πορεία. Είναι έκπληκτοι γιατί δεν περίμεναν κάτι τέτοιο από εμάς. Αλλά σοκαρίστηκαν όταν είδαν αυτή την τάση αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, σε ένα περιβάλλον όπου όλος ο κόσμος συρρικνώνεται, αναπτυσσόμαστε συνεχώς και με αυξανόμενους ρυθμούς, αποκαλύπτοντας όχι μόνο την αντοχή μας σε κραδασμούς, αλλά και την αποφασιστικότητά μας να οικοδομήσουμε μια μεγάλη και δυνατή Τουρκία», σχολίασε.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι από τα νότια σύνορα μέχρι τον Καύκασο, από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, υπήρξαν κρίσεις ασφαλείας, όμως, η κυβέρνησή του κατάφερε να υπερασπίσει τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την άφιξη του Ερντογάν στο σημείο υπήρχαν μεγάλες προσωπογραφίες του ίδιου και του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ υπήρξαν και φανατικοί υποστηρικτές του που τον υποδέχθηκαν με συνθήματα. Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης ένα παιδί που βρισκόταν στον χώρο της τελετής στην εξέδρα για να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων. Τέλος, σε μια ακόμα προκλητική ενέργεια, ο δήμαρχος του Ουμράνιγιε, Ισμέτ Γιλντιρίμ, παρουσίασε στον Ερντογάν έναν πίνακα που απεικονίζει την πολιορκία της Ρόδου, τον οποίο ετοίμασαν σε διάστημα ενός έτους οι καλλιτέχνες του δήμου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Γιλντιρίμ δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία στο Twitter, όπου επιδόθηκε σε... μπαράζ πανηγυρικών αναρτήσεων για την παρουσία του Ερντογάν στα εγκαίνια του εθνικού πάρκου στο Ουμράνιγιε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Το βίντεο με τον τραυματισμό του πυροσβέστη στα επεισόδια με την Αστυνομία

Κρούσματα σήμερα: Νέα «έκρηξη» με 6.909 νέα - 48 θάνατοι και 450 διασωληνωμένοι

Γλυκά Νερά: Άλλαξε στάση η μητέρα της Καρολάιν για τους γονείς του γυναικοκτόνου