ΕΘΝΙΚΑ

Φίλης στο Newsbomb.gr: «Ο Πούτιν ξέρει ότι η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία» -Τα κέρδη Μητσοτάκη στο Σότσι

Φίλης στο Newsbomb.gr: «Ο Πούτιν ξέρει ότι η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία» -Τα κέρδη Μητσοτάκη στο Σότσι
Η ανάλυση του διεθνολόγου Κωνσταντίνου Φίλη στο Newsbomb.gr μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν
INTIME

Το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και οι επενδύσεις – Πώς αποτιμάται η συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν - Διατηρήθηκαν οι ισορροπίες παρά τη δυσπιστία - Ακούστε την ανάλυση του διεθνολόγου κ. Κωνσταντίνου Φίλη.

Ως σημαντική, παρά τις συνθήκες δυσπιστίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής καθηγητής του Αμερικανικού κολεγίου και αναλυτής διεθνών θεμάτων του Ant1 κ. Κωνσταντίνος Φίλης, τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο Σότσι, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαμηνύει προς την Τουρκία πως βάση για την επίλυση των διαφορών είναι μόνο το διεθνές δίκαιο και τον Ρώσο πρόεδρο να παίρνει μεν καθαρή θέση στο Κυπριακό απορρίπτοντας την τουρκική πρόταση για δύο κράτη στην Κύπρο, εντούτοις να κρατά αποστάσεις για τα ελληνοτουρκικά.

Όπως είπε ο κ. Φίλης στο Newsbomb.gr, «ο Πούτιν ξέρει ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Τουρκία. Δεν θα γίνει ποτέ μια χώρα που διασπά τη συνοχή του ΝΑΤΟ ή θα προκαλεί ρήγματα στην Ε.Ε. για χάρη της Ρωσίας. Οπότε τα δύο σημεία που μπορεί να βρεθεί θετικό πρόσημο είναι αυτά του τουρισμού και των επενδύσεων», σημείωσε ο κ. Φίλης.

«Στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και των σχέσεων με την Τουρκία ο Πούτιν κράτησε αποστάσεις», υποστήριξε ο Αναπληρωτής καθηγητής του Κολεγίου Αθηνών, προσθέτοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος πρόταξε τον διάλογο και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα του Δικαίου της Θάλασσας, γεγονός που επιβεβαιώνει πως οι σχέσεις του με τον Ερντογάν παραμένουν σε πολύ καλό επίπεδο».

Ακούστε την παρέμβαση του κ. Φίλη στο Newsbomb.gr για το τι κέρδισε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν:

Newsbomb Website · Φίλης στο Newsbomb.gr για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Άφαντο το «χρυσό» δελτίο Τζόκερ – Σε απόγνωση ο υπερτυχερός

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Έπεσε στο κενό ενώ επιδιόρθωνε κεραία στην ταράτσα - Νεκρός 65χρονος

Κρούσματα σήμερα: 5.899 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 81 θάνατοι και 709 διασωληνωμένοι