ΕΘΝΙΚΑ

Rafale: Το Newsbomb.gr στην άφιξη των νέων ελληνικών μαχητικών – Ιστορική μέρα για την HAF

Ελληνικά Rafale
Στις 12:00 περίπου το μεσημέρι τα έξι Rafale θα μπουν στο FIR Αθηνών
Intime News

Η καρδιά της Πολεμικής μας Αεροπορίας χτυπά σήμερα, 19/01/2022 στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας – Τα πρώτα έξι αεροσκάφη Rafale ντύθηκαν στα γαλανόλευκα και σήμερα προσγειώνονται στη νέα τους «φωλιά» - Όλα όσα θα δούμε στην εντυπωσιακή τελετή υποδοχής

Σπουδαία και ιστορική η σημερινή μέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία. Τα κορυφαία γαλλικά μαχητικά Rafale με το εθνόσημο στα φτερά δεν θα είναι πλέον σε φωτογραφίες, μακέτες και βίντεο. Αντίθετα, έρχονται στην Ελλάδα, προσγειώνονται στη νέα τους «φωλιά» στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και μπαίνουν άμεσα σε επιχειρησιακή δράση.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ επικρατεί ενθουσιασμός και απόλυτη ικανοποίηση, μιας και η Πολεμική μας Αεροπορία βάζει στη φαρέτρα της ένα μαχητικό αεροσκάφος που αλλάζει τα δεδομένα στην εναέρια μάχη με την Τουρκία και οδηγεί τα ελληνικά φτερά στη νέα εποχή.

To Newsbomb.gr, έχει καλύψει με αναλυτικά ρεπορτάζ όλη την πορεία του εξοπλιστικού προγράμματος των Rafale, από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το 2020, τις διαπραγματεύσεις του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλία, την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε χρόνο ρεκόρ - μόλις τρεις μήνες, την απαιτητική εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων επί γαλλικού εδάφους και φυσικά τις δυνατότητες του 4.5 γενιάς μαχητικού και το τι θα προσφέρει στην Πολεμική μας Αεροπορία. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από την άφιξη των πρώτων έξι Rafale στην Ελλάδα και την υποδοχή τους στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουλαράκος και ο φωτορεπόρτερ Λευτέρης Παρτσάλης θα βρίσκονται στη νέα «φωλιά» των Rafale στην Τανάγρα Βοιωτίας και θα σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό την εντυπωσιακή τελετή υποδοχής των «Δελταπτέρυγων» μαχητικών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά με το εθνόσημο στα φτερά θα απογειωθούν το πρωί της Τετάρτης από την βάση του Istres στη νότια Γαλλία και από εκεί θα πάρουν πορεία… ανατολική, κατευθυνόμενα προς Ελλάδα. Στο cock pit των τεσσάρων μονοθέσιων θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, ενώ στα δύο διθέσια θα κρατούν τα χειριστήρια Έλληνες κυβερνήτες, έχοντας ως συγκυβερνήτες τους Γάλλους εκπαιδευτές τους. Μια κίνηση σίγουρα ουσιαστική αλλά και συμβολική, η οποία αντικατοπτρίζει την άριστη συνεργασία Ελλήνων και Γάλλων πιλότων επί 10 μήνες στη Γαλλία, ενώ παράλληλα δίνεται ένα μήνυμα συνεχούς ενίσχυσης της συμμαχίας Αθήνας – Παρισιού.

Στις 12.00 περίπου το μεσημέρι τα έξι Rafale θα μπουν στο FIR Αθηνών. Το καλωσόρισμα στον ελληνικό ουρανό θα γίνει πολύ πριν προσγειωθούν, με τέσσερις «παλιούς», τα επίσης γαλλικά Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ «Θησέας» να τα υποδέχονται και να τα συνοδεύουν μέχρι την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακουστεί η πρώτη επικοινωνία του αρχηγου του σμήνους με τον πύργο ελέγχου.

Πριν την άφιξη όμως στην 114 Πτέρυγα Μάχης, τα έξι Rafale θα φροντίσουν να διαμηνύσουν προς πάσα κατεύθυνση πως… ήρθαν! Για το λόγο αυτό αναμένεται να κάνουν λίγο… θόρυβο πάνω από την Αθήνα, πετώντας συμβολικά και πάνω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα. Η πτήση πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 12.10 το μεσημέρι, με τις «ριπές» στη συνέχεια να παίρνουν πορεία προς την Τανάγρα.

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης θα τα περιμένει σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το «παρών» και να καλωσορίζει ο ίδιος τα νέα «Δελταπτέρυγα» της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Μάλιστα, το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός ανάρτησε βίντεο με το οποίο ανήγγειλε την άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα μας από τη Γαλλία, γράφοντας χαρακτηριστικά «έρχονται…».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δίπλα στον πρωθυπουργό θα βρίσκεται φυσικά ο άνθρωπος που πιστώνεται στον μεγαλύτερο βαθμό την ολοκλήρωση της σπουδαίας συμφωνίας για τα Rafale, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού «Πενταγώνου» επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πως η μεθοδική δουλειά, η αποφασιστικότητα και η σωστή διαπραγμάτευση με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, είναι ικανά να οδηγήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στη νέα εποχή, με υπερσύγχρονα και πανίσχυρα οπλικά συστήματα.

Η στρατιωτική ηγεσία επίσης, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος και δικαιωμένος για την τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε και τη σπουδαία δουλειά που υλοποίησε με την έλευση των Rafale, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Από γαλλικής πλευράς θα δώσουν το «παρών» ο Γάλλος πρέσβης Πατρίκ Μεζονέβ και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault Aviation.

Από σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία γυρίζει σελίδα. Αποκτά τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale 4.5 γενιάς και περνά στη νέα εποχή, με σαφή εναέρια υπεροχή τόσο σε Μέσα όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, με τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ να παίρνουν στα χέρια τους ένα πανίσχυρο μαχητικό – gamechanger και να προκαλούν εφιάλτες σε όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κατώτατος μισθός: Επισπεύδεται η δεύτερη αύξησή του - Όλο το χρονοδιάγραμμα

Ντάφης στο Newsbomb.gr: «Έρχεται ψύχος διαρκείας - Ισχυρότερο από την Μήδεια το νέο κύμα»

Βιασμός 24χρονης: Οι τοξικολογικές φέρνουν έως και ισόβια για τους δράστες – Νέα στοιχεία από το DNA

Survivor: Οι γυναίκες των Διασήμων αποσυντόνισαν τους Μαχητές και τους τηλεθεατές με τα μαγιό τους

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες