ΕΘΝΙΚΑ

Πικρία στην Τουρκία για τα Rafale: «Σόου για τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη στην Ελλάδα»

Rafale
Ειρωνικά σχόλια στον τύπο της Τουρκίας για τα Rafale της Ελλάδας.
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Rafale: Με ειρωνικές αναφορές στην παρουσία ιερέων και με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τα έξι νέα μαχητικά που απέκτησε η Ελλάδα τα πρωτοσέλιδα ηλεκτρονικού και ημερήσιου Τύπου στην Τουρκία.

Πέρα από τη σαφή ενόχληση που έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που φαίνεται εδώ και μήνες σε κάθε αναφορά του Τούρκου προέδρου για την Ελλάδα, εμφανής είναι και η… πικρία των τουρκικών media για την ενίσχυση της χώρας μας.

Η άφιξη των έξι νέων Rafale αποτέλεσε ένα από τα πρώτα θέματα στα τουρκικά media το τελευταίο 24ωρο, με τον Τύπο της γειτονικής χώρας να προχωρά σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας χρησιμοποιώντας ειρωνικούς χαρακτηρισμούς.

Στα social media ακόμα και σοβαροί αναλυτές και δημοσιογράφοι από την Τουρκία στάθηκαν στο γεγονός ότι στην τελετή άφιξης υπήρξαν ιερείς και τελέστηκε αγιασμός, ανεβάζοντας τα σχετικά βίντεο με ειρωνικά σχόλια.

Δεν έλειψαν και οι εφημερίδες που πιστές στη «γραμμή» του Ερντογάν έσπευσαν να υπενθυμίσουν ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει, τόσο για το γεγονός ότι τα μαχητικά είναι… μεταχειρισμένα όσο και γιατί έχουν υψηλό κόστος.

«Σόου της Ελλάδας με τα Rafale», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Hurriyet, η οποία μάλιστα σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, αναφέρει και τη θέση της αντιπολίτευσης στη χώρα μας η οποία υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να «ανεβάσει» το θέμα επικοινωνιακά για να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα.

Βιτριολικό είναι το σχόλιο της εφημερίδας Sabah που αναφέρεται σε «αεροσκάφη από δεύτερο χέρι», ενώ η εφημερίδα Cumhuriyet, αν και από τις ελάχιστες που κάνει έστω και μικρή αντιπολίτευση στον Ερντογάν, στάθηκε στον αγιασμό των νέων αεροσκαφών. «Τα πήραν γιατί φοβούνται την Τουρκία», έγραψε από την πλευρά της η Milliyet, με επίσης ειρωνικές αναφορές στην παρουσία ιερέων στην Τανάγρα.

«Το κόστος όλης της συμφωνίας φτάνει τα 3,3 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνησης το 2021, αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 41% και έφτασαν στα 5,5 δισ. ευρώ», ανέφερε από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα παραλάβει επιπλέον 18 μαχητικά από τη Γαλλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Οι καταθέσεις των τεσσάρων εμπλεκόμενων - Οι αποκαλύψεις της Γεωργίας Μπίκα

Survivor: Αυτό δεν ξανάγινε παγκοσμίως! Η «εξορία» πριν την αποχώρηση και οι πανηγυρισμοί (videos)

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού θα χιονίσει - Κρύο διαρκείας για μια εβδομάδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη