ΕΘΝΙΚΑ

Tσελίκ: Όταν η Τουρκία αρχίζει έρευνες η Ελλάδα ξεκινά τις προκλήσεις

Tσελίκ: Όταν η Τουρκία αρχίζει έρευνες η Ελλάδα ξεκινά τις προκλήσεις
Ο Tσελίκ είπε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να τα εξορύξουμε και να τα θέσουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας»
ΚΥΠΕ

«Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ αναφερόμενος στη νέα αποστολή του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν.

Υποστήριξε πως όταν η Τουρκία αρχίζει έρευνες, η Ελλάδα αμέσως ξεκινά τις προκλήσεις.

«Ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητας της Τουρκίας στο θέμα του χερσαίας πατρίδας, της γαλάζιας πατρίδας ή της εναέριας πατρίδας», είπε σε ομιλία του στα Άδανα, ο Ομέρ Τσελίκ. «Δεν θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μια σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας είπε ότι πρόκειται για βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και του ψευδοκράτους, «γιατί υπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σημεία που βρήκαν αυτά τα πλοία κάτω από τη θάλασσα και το υπέδαφος, που είναι ο πλούτος του έθνους μας».

Ο Ομέρ Τσελίκ πρόσθεσε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να τα εξορύξουμε και να τα θέσουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΑΚΡ, όταν η Τουρκία αρχίζει τις έρευνες αυτές, «η Ελλάδα ξεκινά αμέσως τις προκλήσεις… Ορισμένες χώρες αρχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις προκλήσεις».

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως «ό,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα. Γι' αυτό κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην πατρίδα και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση».

Η Τουρκία, είπε, «δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ενότητα και την αδιαίρετη ακεραιότητά της. Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει, η Τουρκία δεν μπορεί να νικηθεί, η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδιστεί, την Τουρκία δεν μπορούν να την σταματήσουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γιαϊτζί: «Ας κάνουμε γεώτρηση με σημαία ΤΔΒΚ στην γραμμή οριοθέτησης ΑΟΖ με Λιβύη»