ΕΘΝΙΚΑ

Θέλει να «γκριζάρει» τον Έβρο – Το νέο ύπουλο σχέδιο του Ερντογάν

Θέλει να «γκριζάρει» τον  Έβρο – Το νέο ύπουλο σχέδιο του Ερντογάν
Σκηνικό έντασης ανάλογο με του 2020 επιχειρεί να στήσει στον Έβρο η Τουρκία.
InTime / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται περισσότερο αντιληπτό ότι το καθεστώς Ερντογάν επιδιώκει να ανοίξει όσα περισσότερα μέτωπα μπορεί εναντίον της Πατρίδας μας – Φόβοι ότι οι Τούρκοι θέλουν να «γκριζάρουν» τα σύνορα στο ποτάμι του Έβρου, ανοίγοντας «συνοριακό ζήτημα»

Δεν είναι μόνο το Αιγαίο και τα Οικόπεδα της Κύπρου. Εσχάτως η Τουρκία έχει βάλει πάλι στο στόχαστρο την περιοχή του Έβρου προσπαθώντας όχι μόνο να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης μέσω των υβριδικών επιθέσεων με μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά να επιβάλλει συνθήκες γκριζαρίσματος στα Βόρεια σύνορά μας. Το τελευταίο περιστατικό με τη νησίδα εις την οποία υποτίθεται είχαν εγκλωβιστεί οι 38 μετανάστες είναι ενδεικτικό των αναθεωρητικών σχεδίων της γείτονος. Ο Ταγίπ Ερντογάν στήνει «επίθεση στον Έβρο Νο 2» κατά τα πρότυπα του 2020, ενώ την ίδια ώρα στην Αθήνα είναι έκδηλη η ανησυχία για την προσπάθεια των Τούρκων να δημιουργήσουν συνοριακό ζήτημα στα βόρεια σύνορά μας.

Για ακόμα μια «απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το προσφυγικό – μεταναστευτικό» και να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα στον Έβρο κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του και καλεί την αντιπολίτευση να δείξει «σύνεση» και «υπευθυνότητα», αφήνοντας αιχμές για «μερίδα της αντιπολίτευσης» να μετατρέψει το ζήτημα σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Στην κυβέρνηση υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη στάση της αντιπολίτευσης και η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήρθε αμέσως μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή καλώντας μεταξύ άλλων και το ΥΠΕΞ να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το καθεστώς κυριαρχίας της νησίδας στον Έβρο που εγκλωβίστηκαν πρόσφυγες, φέρνοντας μάλιστα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η νησίδα είναι εγγεγραμμένη στο ελληνικό κτηματολόγιο στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ουσιαστικά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας «όχι» σε κομματικές αντιπαραθέσεις τις οποίες μπορεί εύκολα να εκμεταλλευθεί η άλλη πλευρά. «Απέναντι σε αυτήν τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και φαίνεται πλέον ότι η υπόθεση αποκτά σοβαρές διαστάσεις εθνικής ασφάλειας που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Σχετικές ειδήσεις