ΚΟΣΜΟΣ

Όργιο τουρκικής προπαγάνδας: «Συνελήφθη Κούρδος τρομοκράτης που εκπαιδεύτηκε στο Λαύριο»

Τα υποτιθέμενα «ντοκουμέντα» της τουρκικής εφημερίδας από το στρατόπεδο του Λαυρίου

Ο τουρκικός Τύπος επιμένει στην αναπαραγωγή της προπαγάνδας όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης, αλλά και προηγούμενων, περί της εκπαίδευσης Κούρδων «τρομοκρατών» στο κέντρο μεταναστών του Λαυρίου, με την υποστήριξη μάλιστα του ελληνικού κράτους.

Η εφημερίδα Yeni Safak σήμερα παρουσιάζει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι εικόνες από το «στρατόπεδο» του Λαυρίου, που όπως αναφέρει αποτελεί «κέντρο συγκέντρωσης των τρομοκρατών κατά της Τουρκίας στην περιοχή της Αττικής στην Ελλάδα». Μάλιστα, αναφέρει ότι αυτές οι εικόνες προέρχονται από την τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.

Παραθέτει ακόμα τις υποτιθέμενες καταθέσεις ενός «τρομοκράτη» του PKK ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία.

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Yeni Safak

«Συνελήφθη ο τρομοκράτης που ετοιμαζόταν να πράξει βομβιστικές επιθέσεις»

«Ο Hüsamettin Tanrıkulu, με την κωδική ονομασία «Delil», συνελήφθη χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ετοιμαζόταν για μια δράση με όπλα και βόμβες σε μητροπολιτικές πόλεις, μετά από εκπαίδευση δολιοφθοράς που έλαβε στο Στρατόπεδο Λαυρίου στην Ελλάδα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Tanrıkulu εισήλθε παράνομα στην Τουρκία με εντολή του PKK/KCK. Ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu δήλωσε στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη σύλληψη του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης Tanrıkulu ότι η επιχείρηση οργανώθηκε από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και του Ντιγιαρμπακίρ.

Ο υποτιθέμενος «τρομοκράτης» που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές

«Το Στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1985 για τους λεγόμενους πρόσφυγες στην Ελλάδα, έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής εκατοντάδες τρομοκράτες. Το στρατόπεδο, το οποίο παρακολουθούν στενά η ΜΙΤ και η Αστυνομία, αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα. Το πρώτο τμήμα της Αθήνας αποτελείται από 4 ξεχωριστές πολυκατοικίες και περίπου 80 διαμερίσματα. Η περιοχή περιβάλλεται από ψηλό τείχος. Τα μέλη της οργάνωσης στο στρατόπεδο το φρουρούν συνεχώς. Το δεύτερο μέρος του στρατοπέδου, αποτελείται από κοντέινερ και σκηνές, 1,5 χιλιόμετρο από το κεντρικό στρατόπεδο».

«500 τρομοκράτες εκπαιδεύονται στο Λαύριο»

Μάλιστα γίνεται λόγος για τουλάχιστον «500 τρομοκράτες». «Ο αριθμός των ατόμων στον καταυλισμό αλλάζει συνεχώς μεταξύ 250 και 500. Τρομοκράτες όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν είναι μεταξύ των κατοίκων του καταυλισμού», αναφέρεται σχετικά.

«Στο στρατόπεδο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του PKK υπάρχουν ξεχωριστές αίθουσες για κάθε οργάνωση. Στις πόρτες των δωματίων είναι κρεμασμένα πανιά που συμβολίζουν οργανώσεις. Σε κάθε δωμάτιο μένουν από 4 έως 8 τρομοκράτες. Για να συγκαλύψουν τρομοκρατικές ενέργειες, στον καταυλισμό κρατούνται συνεχώς οικογένειες με 4-5 παιδιά. Πρόκειται κυρίως για τρομοκράτες που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, οδηγούνται πρώτα στο γραφείο του PKK στο κέντρο της Αθήνας και μετά στα στρατόπεδα ή στα ορεινά σπίτια της οργάνωσης στην περιοχή», σημειώνεται στο ευφάνταστο «ρεπορτάζ» της εφημερίδας που απηχεί τις απόψεις του Ερντογάν.

«Ντοκουμέντο» που παρουσιάζει η εφημερίδα από το στρατόπεδο του Λαυρίου

«Ιδεολογική εκπαίδευση και μαθήματα σαμποτάζ»

«Μέσα στις αίθουσες», σημειώνεται στο άρθρο, «υπάρχουν αίθουσες για ιδεολογική εκπαίδευση. Σε αυτές τις αίθουσες παραδίδουν διαλέξεις τόσο οι ηγέτες της οργάνωσης όσο και παρακολουθούνται τα λεγόμενα ΜΜΕ της οργάνωσης. Μαθήματα όπως δολιοφθορές και κατασκευή βομβών δίνονται κυρίως στις αγροτικές περιοχές όπου υπάρχουν κοντέινερ και σκηνές. Οι εκπαιδεύσεις γίνονται καθημερινά με στρατιωτική πειθαρχία, η ώρα της οποίας καθορίζεται εκ των προτέρων».

Στο άρθρο οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι για το στρατόπεδο λειτουργεί με «χρήματα της Ε.Ε.», ενώ «οι τρομοκράτες που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στον καταυλισμό στέλνονται από εδώ σε χώρες όπως η Τουρκία, η Συρία, το Ιράν και το Ιράκ».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα ο «τρομοκράτης» που συνελήφθη κατέθεσε: «Το Στρατόπεδο Λαυρίου αποτελείται από 2 τμήματα, 70-80 διαμερισμάτων. Αυτός ο καταυλισμός είναι επίσημα καλυμμένος ως «στρατόπεδο προσφύγων», αλλά τον έλεγχο τον έχουν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK. Στον καταυλισμό βρίσκονταν περίπου 250 άτομα, Σύροι και Τούρκοι. Τα έξοδα κατασκήνωσης καλύπτονται από οργανώσεις που συνδέονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για λογαριασμό του PKK, ένα μέλος της οργάνωσης με το όνομα Mehmet Can Andaç, με την κωδική ονομασία Baran, είναι υπεύθυνο για το στρατόπεδο. Το στρατόπεδο είναι το αρχηγείο όπου όσοι έρχονται από ευρωπαϊκές χώρες για να ενταχθούν στο PKK στέλνονται στο Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία και όσοι έρχονται από τη Συρία και το Ιράκ στέλνονται στην Ευρώπη».

Επίσης κατά την εφημερίδα ο «τρομοκράτης» ισχυρίστηκε: «…Πήγα στην Ελλάδα με αεροπλάνο από το Βέλγιο. Εκπαιδευτήκαμε με 6 άτομα στο Στρατόπεδο Λαυρίου. Τα μέλη της ομάδας στάλθηκαν στα στρατόπεδα οργάνωσης στο Ιράκ μετά την εκπαίδευση.

Μάλιστα δημοσιεύονται και άλλες λεπτομέρειες της κατάθεσής του: «…Όταν μπήκα στο Στρατόπεδο Λαυρίου, ένα άτομο με το κωδικό όνομα Şiyar με χαιρέτησε. Είδα κτίρια εδώ. Είδα τη σημαία της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK στο ένα κτίριο και τη σημαία MLKP στο παράθυρο του άλλου κτιρίου. Ξεκινήσαμε οργανωτική εκπαίδευση με 4 άτομα στη δεύτερη κατασκήνωση που είναι έξω από το Στρατόπεδο Λαυρίου και μισή ώρα μακριά από την κατασκήνωση. Ξεκινήσαμε την εκπαίδευση στις 9 το πρωί και τελείωσε στις 12. Κάναμε μαθήματα αξιολόγησης της εκπαίδευσης μεταξύ 14-16 ωρών. Βλέπαμε τις βραδινές ειδήσεις στις 8. Γενικά, παρακολουθούσαμε κανάλια που υποστηρίζουν το PKK όπως το MEDYA NEWS και το STERK TV. Η εκπαίδευση κράτησε συνολικά 5-6 μήνες.

Και συνεχίζει στην υποτιθέμενη κατάθεση: «Ένα άλλο μέλος της οργάνωσης με την κωδική ονομασία Ethem με ρώτησε: «Θα σας παράσχουμε εκπαίδευση για σαμποτάζ, εξετάζουμε τη διευθέτησή σας στο κέντρο πόλης της Τουρκίας». «Με πήγε στο γραφείο διασύνδεσης στο κέντρο της Αθήνας από ένα μέλος της οργάνωσης με το κωδικό όνομα Miraç. Μου αγόρασαν αεροπορικό εισιτήριο από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη, μου έδωσαν ένα κινητό τηλέφωνο και 500 ευρώ. Όταν κατέβηκα από το αεροπλάνο, πήγα πρώτα σε ένα χωριό και μετά στην Τουρκία παράνομα».

«Εκπαιδευτήκαμε για να σαμποτάρουμε τις γέφυρες στην Κωνσταντινούπολη»

Η εφημερίδα παρουσιάζει ακόμα μια… μαρτυρία: «Πήγαμε στην Ελλάδα παράνομα μέσω της Αδριανούπολης. Πήγαμε στην Αλεξανδρούπολη και μείναμε σε ένα σπίτι που ανήκει σε Έλληνα πολίτη. Από εδώ, περάσαμε στην Αθήνα και εγκατασταθήκαμε σε σπίτι, που απέχει περίπου (5-7) χλμ. από το Στρατόπεδο του Λαυρίου. Μετά από 45 ημέρες ιδεολογικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης δολιοφθοράς, μας έστειλαν να πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες σε αγροτικές περιοχές ή να αναλάβουμε δράση σε μητροπολιτικές περιοχές της Τουρκίας. Μια ομάδα περίπου 20 ατόμων στο Στρατόπεδο του Λαυρίου μαζί μου έλαβε εκπαίδευση προσωπικού εκ μέρους του PKK το 2022. Στόχος των εκπαιδευόμενων ήταν οι γέφυρες και οι δυνάμεις ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη».

Η τελευταία υποτιθέμενη μαρτυρία άλλου «τρομοκράτη» είναι η εξής: «Πήγα στο Λαύριο μέσω Ελβετίας τον Δεκέμβριο του 2020. Το στρατόπεδο αποτελούνταν από 2-3 ορόφους. Στο στρατόπεδο, υπήρχε μια σημαία που συμβόλιζε το PKK στο κοντάρι στην είσοδο. Ένα από τα μπλοκ είχε τη σημαία της τρομοκρατικής οργάνωσης MLKP. Τα μπλοκ χωρίστηκαν σε δωμάτια. Σε ένα από τα τετράγωνα υπήρχαν δύο δωμάτια όπου διέμεναν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης MLKP. Σε αυτά τα δωμάτια διέμεναν 7-8 άνδρες μέλη της MLKP. Επιπλέον, στον καταυλισμό έμεναν οικογένειες με παιδιά για προκάλυψη».