ΚΥΠΡΟΣ

Τατάρ: Συνάντηση με απόδημους Τουρκοκύπριους στην Νέα Υόρκη

Τατάρ: Συνάντηση με απόδημους Τουρκοκύπριους στην Νέα Υόρκη
Ο πρόεδρος και τα μέλη της «εταιρείας αλληλεγγύης» εξέφρασαν στήριξη στην πολιτική Τατάρ
ΚΥΠΕ

Eπιστρέφει σήμερα στα κατεχόμενα από την Νέα Υόρκη, ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος είχε τελευταία συνάντηση με τον πρόεδρο της «τ/κ εταιρείας αλληλεγγύης» στην Νέα Υόρκη, Αλί Σεντζέρ και μέλη της.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, απευθυνόμενος στους απόδημους Τ/κ που ζουν στην Νέα Υόρκη, ο κ. Τατάρ είπε ότι είναι τ/κ καταγωγής και οι «εθνικοί δεσμοί» είναι πάντοτε πολλοί δυνατοί, δεν ξεχνούν ποτέ την πραγματική πατρίδα τους.

Έθεσε και πάλι, είπε, στην Νέα Υόρκη την πολιτική του πως μια συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να γίνει εφικτή μόνο με συνεργασία δύο κρατών που ζουν πλάι πλάι και την αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος.

Δεν θα δεχτούν ποτέ τα παιχνίδια που έχουν στόχο να καταστήσουν τους Τ/κ μειονότητα, να σπάσουν τους αρχαίους δεσμούς τους με την Ανατολία και να διώξουν την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία από το νησί, πρόσθεσε αναφέροντας ότι δεν είναι πειστικό το επιχείρημα πως οι Τ/κ είναι ασφαλείς εντός της ΕΕ.

«Ως τουρκικό κράτος στην Κύπρο, θα ζούμε για πάντα ανεξάρτητα και κυρίαρχα και θα συνεχίσουμε να ανακοινώνουμε στον κόσμο ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία στην οποία μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον μας».

Έκανε και πάλι αναφορά σε ιστορική ομιλία του Τούρκου Προέδρου στην ΓΣ του ΟΗΕ και την έκκλησή του για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της «εταιρείας αλληλεγγύης» εξέφρασαν στήριξη στην πολιτική Τατάρ και ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον δίκαιο αγώνα τους με την βοήθεια της Ομοσπονδίας Τουρκοαμερικανικών ενώσεων, τόσο στην Γερουσία όσο και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τατάρ: Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους από τον Γκουτέρες

Τα «έβαλε» με τη Μ. Βρετανία ο Τατάρ: «Δεν κούνησαν το δάχτυλό τους γιατί έχουν βάσεις στη Ν. Κύπρο»

Τατάρ για ομιλία Αναστασιάδη στον ΟΗΕ:«Αλαζονική στάση, από τις πιο επιθετικές και εχθρικές ομιλίες»