ΕΘΝΙΚΑ

Σιγή ασυρμάτου από το Συμβούλιο Ασφάλειας της Τουρκίας – Το βράδυ δηλώσεις του Ερντογάν

Σιγή ασυρμάτου από το Συμβούλιο Ασφάλειας της Τουρκίας – Το βράδυ δηλώσεις του Ερντογάν
Associated Press

Το στίγμα όσων θα έχουν αποφασιστεί στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας αναμένεται να δώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης σε CNN Turk και Kanal D.

Από τις 16:45 έχει ξεκινήσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, το οποίο συζητά την τακτική της χώρας απέναντι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για τα νησιά του Αιγαίου, που η Τουρκία έχει στοχοποιήσει κάνοντας λόγο για «στρατιωτικοποίηση» κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της Ελλάδας.

Παρόντες στη συνεδρίαση είναι τόσο ο Διοικητής της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Στρατηγός Ατίλα Γκιουλάν και ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού, Ναύαρχος Ερτσιμέντ Τατλιόγλου. Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση, χωρίς όμως να κάνει οποιονδήποτε σοφότερο.

Αντίθετα πιο αποκαλυπτική των προθέσεων των Τούρκων, αναμένεται η συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε CNN Turk και Kanal D, με πρώτο θέμα το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος, την Πέμπτη νέα άσκηση

Η ελληνική πλευρά διαμηνύει σε κάθε τόνο πως είναι «έτοιμη για όλα». Την ετοιμότητά της αυτή την απέδειξε και σήμερα με τον ελληνικό Στόλο να βγαίνει στο Αιγαίο στο πλαίσιο της διεξαγωγής της άσκησης «Λόγχη».

Την Πέμπτη πραγματοποιείται και νέα άσκηση, μικρότερης έκτασης σε περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου. Πρόκειται για την αεροναυτική άσκηση «Τρίαινα».

Για τη συγκεκριμένη άσκηση, οι Τούρκοι εξέδωσαν την… εθιμοτυπική πλέον αντι – NAVTEX.

Στην παραλαβή της πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» ο Μητσοτάκης

Στις -όποιες- προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τηλεοπτική του συνέντευξη μετά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, πιθανολογείται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απαντήσει κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που θα απευθύνει στις 9:00 κατά την τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλάκατου του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος»

Σχετικές ειδήσεις

Ο Ερντογάν εγκαινίασε νοσοκομείο κι έκανε βόλτα με… αυτοκινητάκι

Μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στα τουρκικά παράλια: Έλληνες και Τούρκοι πεζοναύτες μαζί

Τουρκάλα συγγραφέας στους New York Times: Το καθεστώς Ερντογάν είναι μια μορφή μαζικής δικτατορίας