ΕΘΝΙΚΑ

Απάντηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν: Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών

Απάντηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν: Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις, απάντησε στον Ερντογάν.
AP Photo/Manuel Balce Ceneta, Pool

Άμεση απάντηση από τις ΗΠΑ στις νέες προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον εκπρόσωπο του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Νεντ Πράις.

Ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όσα εξωφρενικά υποστηρίζει η Τουρκία πήρε το State Department, λίγη ώρα μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις, σε ενημέρωση προς τους συντάκτες στις ΗΠΑ, ρωτήθηκε για τις θέσεις που εκφράστηκαν στην ανακοίνωση των Τούρκων και σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη, έδωσε ηχηρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο και τους αξιωματούχους του.

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαπραγμάτευτη», υποστήριξε ο Νεντ Πράις βάζοντας έτσι στη… θέση του τον Ερντογάν και την προπαγάνδα του.

Να σημειωθεί πως η απάντηση του Πράις δόθηκε την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος είχε «απασφαλίσει» για ακόμα μια φορά σε βάρος της Ελλάδας αλλά και των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να στέλνουν αμερικανικά άρματα και στρατό στα νησιά…