ΕΘΝΙΚΑ

Άσκηση «Αργώ 22»: Έλληνες και Γάλλοι πεζοναύτες κάνουν απόβαση - Εντυπωσιακά βίντεο του Newsbomb.gr

Άσκηση «Αργώ 22»: Έλληνες και Γάλλοι πεζοναύτες κάνουν απόβαση - Εντυπωσιακά βίντεο του Newsbomb.gr
Εντυπωσιακή η άσκηση στη Σκύρο
Newsbomb.gr / Βασίλης Σκουλαράκος

Έμπρακτη η στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας με την παρουσία στο Αιγαίο του πανίσχυρου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» - Μήνυμα ισχύος, ετοιμότητας και αποφασιστικότητας από την καρδιά του Αρχιπελάγους – Το Newsbomb.gr σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στην μεγάλη αποβατική άσκηση στην Σκύρο.

Το τελικό στάδιο της άσκησης «Αργώ 22» ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας, με το θηριώδες γαλλικό ελικόπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων να κάνει την εμφάνιση του στην Σκύρο, έχοντας δίπλα του τη φρεγάτα ΕΛΛΗ του Πολεμικού μας Ναυτικού αλλά και τα αρματαγωγά ΧΙΟΣ και ΙΚΑΡΙΑ.

Το πρώτο αποβατικό κύμα Ελλήνων και Γάλλων πεζοναυτών πραγματοποιεί απόβαση σε παραλία της Σκύρου με σκάφη ζοντιακ.

Τα βίντεο και οι εικόνες που καταγράφει το Newsbomb.gr είναι εντυπωσιακές και αποτυπώνουν πλήρως το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των στελεχών που συμμετέχουν στην άσκηση.

Εντυπωσιακές εικόνες από το πρώτο «κύμα» της απόβασης:

Το δεύτερο «κύμα» των πεζοναυτών καταφτάνει στην παραλία:

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες και από την απόβαση των μηχανοκίνητων από το αρματαγωγό Ικαρία.

Η στιγμή που Άρματα Leopard και M113 βγαίνουν από το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ ενισχύοντας τις δυνάμεις πεζοναυτών που νωρίτερα πραγματοποίησαν αποβατική ενέργεια.

Οι δηλώσεις του Διοικητή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγου Γεώργιος Τσιτσικώστα:

Ο υποδιοικητής των γαλλικών δυνάμεων στη Μεσόγειο:

Την ώρα που η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται επικίνδυνα και οι εξελίξεις γίνονται πλέον απρόβλεπτες σε διπλωματικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο, η χώρα μας ενισχύει τη συνεργασία της με δυνάμεις που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Με δεδομένη τη βούληση της γαλλικής ηγεσίας για περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την απόφαση για μόνιμη στρατιωτική παρουσία σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, η άσκηση «Αργώ 22» αποτελεί τη συνέχεια μιας εξαιρετικά σημαντικής συνεργασίας για την πατρίδα μας.

Από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και της Γαλλίας έχουν «σφραγίσει» την περιοχή μεταξύ Μαγνησίας, Σκύρου και Άη Στράτη κάνοντας επίδειξη ισχύος και στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές συμμαχίες και παράλληλα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.

Το γεγονός ότι οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού έχουν αναπτυχθεί στο Αρχιπέλαγος πανέτοιμα για ναυμαχία, αλλά και η ουσιαστική στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας με την παρουσία του πανίσχυρου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre», φορτωμένο με άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα ,πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος Ειδικών Επιχειρήσεων, αποτυπώνει την σπουδαιότητα της άσκησης, αλλά και το πόσο απαιτητικά είναι τα αντικείμενα που εκτελούνται.

Στην «ΑΡΓΩ 2022» το Πολεμικό μας Ναυτικό δίνει δυναμικό παρών με τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ», δύο αρματαγωγά αλλά και ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιο 214. Καθοριστικό ρόλο στα σενάρια που θα εκτελεστούν κατά τη σημερινή μέρα έχει η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, με μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook και επιθετικά Apache. Φυσικά, μιας και πρόκειται για αποβατική ενέργεια, εντυπωσιακή αναμένεται η παρουσία της Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, με αιχμή του δόρατος την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών αλλά και Στελέχη Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων. Από τα σενάρια της διμερούς διακλαδικής άσκησης δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να λείπουν τα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με μαχητικά αεροσκάφη F-4 Phantom αλλά και F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου.

Επίκεντρο της άσκησης και πλοίο διοίκησης και συντονισμού είναι το γαλλικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre». Το τελικό στάδιο θα εκτελεστεί σήμερα (30/09) στη Σκύρο, με μεγάλη αποβατική ενέργεια Γάλλων και Ελλήνων Πεζοναυτών και υποστήριξη τόσο από τα πλοία, ελικόπτερα Apache και φυσικά μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Newsbomb.gr δίνει το «παρών» στο τελικό στάδιο της άσκησης «ΑΡΓΩ 2022», καλύπτοντας όλες τις δράσεις και μεταφέροντας την αποφασιστικότητα, το ζήλο και το υψηλό φρόνημα των στελεχών του Ελληνικού Στρατού αλλά και τη σημασία της συνεργασίας με την πανίσχυρη Γαλλία.

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές ειδήσεις