ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αλλαγή Συνόρων! - Το λέει ξεκάθαρα πια ο Τούρκος υπουργός Άμυνας - «Διεκδικεί» τα... Δωδεκάνησα

Newsbomb

Για αλλαγή συνόρων μιλάει ανοιχτά πια ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, βρίσκοντας ότι αφορμές του κατέβουν στο κεφάλι περί «παραβίασης των συνθηκών».

Συνεχίζονται τα εμπρηστικά δημοσιεύματα για τα νησιά στον τουρκικό Τύπο όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. Τα τουρκικά ΜΜΕ καλλιεργούν κλίμα εις βάρος της χώρας μας στην τουρκική κοινή γνώμη.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak που αναφέρει «23 νησιά είναι γεμάτα με αμερικανικά όπλα».

«Στην Ικαρία αντιαεροπορικά, στη Λήμνο F-16 και αντιαρματικά, στη Ρόδο άρματα μάχης και στη Χίο πυροβόλα» υποστηρίζει η εφημερίδα, με τα τουρκικά ΜΜΕ να συνεχίζουν να «φτιάχνουν κλίμα» κατά της πατρίδας μας.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επέμεινε χθες Κυριακή ότι «η στρατιωτικοποίηση νησιών σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων». «Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα Δωδεκάνησα που παραχωρήθηκαν με τη συνθήκη των Παρισιών και όσα νησιά παραχωρήθηκαν με τη Λωζάνη αμφισβητούνται, δηλαδή μιλάει με αλλαγή συνόρων» σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης.

«Η μόνη χώρα που θέτει θέμα κατάργησης συνθηκών είναι η Τουρκία. Είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή».

Ο Τσαβούσογλου στη Λιβύη

Εν τω μεταξύ, στη Λιβύη θα βρεθεί σήμερα (3/10) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μαζί με άλλους υπουργούς και αξιωματούχους, όπου αναμένεται να έχουν συζητήσεις για το θέμα του μνημονίου ανάμεσα στις δυο χώρες και τον καθορισμό της ΑΟΖ.

Μάλιστα, λογαριασμοί που προωθούν το αφήγημα της Άγκυρας στα social media, όπως ο παρακάτω που φέρει το όνομα «Γαλάζια Πατρίδα», εμφανίζονται σίγουροι για εκχώρηση της ΑΟΖ της Λιβύης στην Τουρκία. «Ο υπουργός Τσαβούσογλου θα υπογράψει διμερή συμφωνία για την εκχώρηση της ΑΟΖ στην Τουρκία για να γίνουν έρευνες από τουρκικές εταιρείες ενέργειας», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ δημοσιεύει και τον σχετικό χάρτη.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved