ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικός Ράμα: Η Ελλάδα εξαπάτησε για να μπει στην ΕΕ

Προκλητικός Ράμα: Η Ελλάδα εξαπάτησε για να μπει στην ΕΕ

Τις σχέσεις Αλβανίας και Ελλάδας «τορπιλίζει» με δήλωσή του λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Δυτικών Βαλκανίων – Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Λίγες μόνο ώρες πριν τη Σύνοδο Δυτικών Βαλκανίων – Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Έντι Ράμα κάνει μια προκλητική δήλωση εναντίον της Ελλάδας, χώρας που αποτελεί σταθερό σύμμαχο για την πορεία ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Euractiv, ο Έντι Ράμα, εμφανίζεται να λέει «δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η διαδικασία ένταξης είναι μια διαδικασία εξατομικευμένη με βάση την αξία [της κάθε χώρας]. Εμείς οφείλουμε να εκπληρώσουμε συγκεκριμένα κριτήρια, και δεν είναι μια εξέταση όπου μπορείς να “κλέψεις” – ακόμη κι αν οι καθηγητές είναι λίαν διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις αυτές τις εξετάσεις».

Ο Ράμα συμπληρώνει: «είναι σημαντικό για τη χώρα του να διαθέτει θεσμούς που λειτουργούν και να μην εξαπατήσει όπως κάποιες γειτονικές χώρες έκαναν στο παρελθόν», ενώ στη διευκρινιστική δημοσιογραφική ερώτηση, απαντά ευθέως πως εννοεί την Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλβανία, αναμένεται να έχει συναντήσεις με την αλβανική ηγεσία.

Σχετικές ειδήσεις

Στα Τίρανα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης– Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης από Τίρανα: Υπάρχει πρόοδος στο ζήτημα της ΑΟΖ

Δεν πάει ο Μητσοτάκης στη Χειμάρρα - Τι ανακοίνωσε

Σχετικές ειδήσεις