ΕΘΝΙΚΑ

«Παγώνει» το χαμόγελο του Τσαβούσογλου ο Μενέντεζ

«Παγώνει» το χαμόγελο του Τσαβούσογλου ο Μενέντεζ

«Δεν θα εγκρίνω την πώληση των F-16» στην Τουρκία ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ «παγώνοντας» τους πανηγυρισμούς του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τους πανηγυρισμούς των Τούρκων, ήρθε να «παγώσει» μια ανάρτηση του Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία.

Νωρίτερα, η Τουρκία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πανηγύριζε για το κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, στο οποίο εστίαζε μεν στην πιθανή αγορά των μαχητικών όχι όμως και στο μήνυμα κατά των υπερπτήσεων.

Συγκεκριμένα έγραψε στο twitter: «Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, το #NDAA δεν είναι νίκη για την #Τουρκία. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας στη Γερουσία για να αντιμετωπίσουμε τις πωλήσεις όπλων. Θα το ξαναπώ. Ως Πρόεδρος #SFRC, ΔΕΝ θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει τις καταχρήσεις του σε όλη την περιοχή.…»

Σχετικές ειδήσεις