ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στις φλόγες πολυτελές ξενοδοχείο στο Βόσπορο

Φωτιά στο ιστορικό ξενοδοχείο Τσίραχαν της Κωνσταντινούπολης
Φωτιά στο ιστορικό ξενοδοχείο Τσίραχαν της Κωνσταντινούπολης

Κωνσταντινούπολη: Πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυτελές ξενοδοχείο πάνω στο Βόσπορο.

Φωτιά ξέσπασε στο πολυτελές ξενοδοχείο Τσιραχάν πάνω στο Βόσπορο. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες στο κτήριο. Τα τοπικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες απο το εμβληματικό κτήριο να έχει καλυφθεί με καπνό, ενώ οι θαμώνες και το προσωπικό απομακρύνθηκαν απο το χώρο.

Στο χώρο του ξενοδοχείου έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής. Παλάτι της οθωμανικής εποχής, το ξενοδοχείο αποτελεί δημοφιλή προορισμό στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, ενώ πλάνα από την περιοχή δείχνουν καπνό να βγαίνει από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα από τη φωτιά που ξεκίνησε στον τέταρτο όροφο. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι πελάτες απομακρύνθηκαν άμεσα. Η αστυνομία έκλεισε στην κυκλοφορία σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, δίπλα στο εμβληματικό κτήριο.

Χτισμένο από τον σουλτάνο Abdülaziz τον 19ο αιώνα, το υπέροχο παλάτι καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από πυρκαγιά του 1910. Τη δεκαετία του 1980 αναπαλαιώθηκε και στους χώρους του κατασκευάστηκε ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, στο στυλ του παλιού παλατιού. Είναι ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πόλης και φιλοξενεί πλούσιους γάμους.

Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.