ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: Στήνεται πρόχειρος φράχτης στη νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα

Έβρος: Στήνεται πρόχειρος φράχτης στη νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Έβρος: Με εντολή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στήνεται προχειρος φράχτης στην νησίδα απεναντι από τη Νέα Βύσσα

Η έντονη κινητικότητα στον Έβρο, η οποία συνεχίζεται κυρίως στην τουρκική πλευρά, φέρνει πρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της. Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο Newsbomb.gr η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν την φύλαξη των συνόρων. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η εντολή που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, για την κατασκευή πρόχειρου φράχτη στη νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα.

Ο νέος ενισχυμένος φράχτης θα έχει 100 μέτρα μήκος και θα αντικαταστήσει τον συρμάτινο που υπήρχε στο σημείο μέχρι και σήμερα, όταν και ξεκίνησαν οι σχετικές εργασίες.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο είναι εγρήγορση και προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αποτρέψουν αντικανονικές εισόδους στη χώρα, σεβόμενοι πάντα τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα, προχωρά και η ολοκλήρωση των εναπομεινάντων τμημάτων του φράχτη του Έβρου, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί εδώ και καιρό ότι θα συμβεί για να ενισχυθεί η ασφάλεια των ελληνικών, και συνάμα ευρωπαϊκών, χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.