ΕΘΝΙΚΑ

Λιβύη: Τρεις στρατιωτικοί και δύο πολίτες οι νεκροί της ελληνικής αποστολής

Λιβύη: Τρεις στρατιωτικοί και δύο πολίτες οι νεκροί της ελληνικής αποστολής

Λιβύη: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής μετά το τραγικό δυστύχημα. Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι τραυματίες, μερικοί εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν έχει τέλος η τραγωδία με την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε μελών της.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν στο Newsbomb.gr ότι οι τρεις νεκροί είναι στρατιωτικοί, ενώ οι άλλοι δύο πολίτες που συνόδευαν την αποστολή και εκτελούσαν χρέη μεταφραστών.

Η αντίφαση σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση, που έκανε λόγο για τρεις νεκρούς από την ελληνική αποστολή, οφείλεται στην ενημέρωση που παρείχαν οι λιβυκές αρχές στις ελληνικές διπλωματικές αρχές. Μάλιστα, οι αρχικές ενημερώσεις από τη Λιβύη δεν έκαναν καμία αναφορά σε νεκρούς.

Επίσης μετά το δυστύχημα επακολούθησε φωτιά και κάηκαν τα δορυφορικά τηλέφωνα των ανθρώπων της ελληνικής αποστολής όποτε δεν μπορούσε να υπάρξει επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, με αποτέλεσμα να επικρατήσει σύγχυση για το τι έγινε, πώς έγινε και ποια είναι η κατάσταση των μελών της αποστολής.

Στη διάρκεια της νύχτας, διοργανώθηκε επιχείρηση για την επιστροφή των τραυματιών στην Ελλάδα η οποία ολοκληρώθηκε με C-130 τα ξημερώματα. Το στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Ελευσίνα και οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο 401, με μερικούς εξ αυτών να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι σοροί των πέντε Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους, επίσης επαναπατρίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (18/9). «Σας γνωρίζουμε ότι επαναπατρίζονται με Α/Φ C-27 πέντε (5) σοροί, τριών (3) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο (2) πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Βίντεο από τον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε λογαριασμούς μέσων ενημέρωσης από τη Λιβύη, δημοσιεύτηκαν αρκετά βίντεο στα οποία αποτυπώνεται η σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Σχετικές ειδήσεις