Θράκη: Ο θρίαμβος του ερντογανικού κόμματος και οι καμπάνες κινδύνου για μελλοντικό «Αττίλα»

Κάτι τρέχει με τη Θράκη… Κάτι πολύ σοβαρό, ολοένα και πιο δυσάρεστο και απειλητικό όχι απλά για τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και για την ουσιαστική εθνική κυριαρχία που ασκεί πλέον η χώρα μας στα δικά της εδάφη και στις ακριτικές περιοχές.
Θράκη: Ο θρίαμβος του ερντογανικού κόμματος και οι καμπάνες κινδύνου για μελλοντικό «Αττίλα»
10'

Μείζον εθνικό θέμα στη Θράκη, που καταδεικνύεται και από τη σαρωτική -όσο και σοκαριστική- επικράτηση του μειονοτικό Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) σε Ροδόπη και Ξάνθη. Στη Ροδόπη το ΚΙΕΦ απέσπασε ποσοστό 36,1%, σχεδόν διπλάσιο από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει 19,61%. Στην Ξάνθη το μειονοτικό κόμμα συγκέντρωσε 27,16% με τη Νέα Δημοκρατία να έρχεται δεύτερη κι εδώ με 20,39%.

Μάλιστα, η πρόεδρος του κόμματος, Τσιγδέμ Ασάφογλου, έκανε λόγο ευθέως για τουρκική μειονότητα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε “είμαι Τούρκος”». Όλα αυτά, βεβαίως, είχαν προαναγγελθεί και πριν από τις εκλογές...

Η διαρκής αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης από την Τουρκία μοιάζει με μια de facto κατάσταση, που ξεπερνά την απλή ρητορική, και μετατρέπεται στην ανεμπόδιστη λειτουργία ενός πραγματικού παρακράτους, με ιεραρχία, δομή, συγκεκριμένους σκοπούς και, σίγουρα, επαρκή χρηματοδότηση και μηχανισμούς προπαγάνδας, που χρόνο με τον χρόνο, φαίνεται ότι αλλοιώνουν ουσιαστικά τον, θα το θέσουμε έτσι, ελληνικό χαρακτήρα της ακριτικής περιοχής.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών φαίνεται ότι μας σόκαρε και έκρουσε τη μεγάλη καμπάνα του κινδύνου, καθώς το πλήρως ελεγχόμενο από τον Ερντογάν κόμμα ΚΙΕΦ, κυριάρχησε στις εκλογές, με αποτέλεσμα ο εκλογικός χάρτης να αλλάξει στην κυριολεξία χρώμα στην Ξάνθη και τη Ροδόπη.

Το θέμα είναι πολυσύνθετο και πολυδιάστατο και ομοιάζει με ένα διπλωματικό, κατασκοπευτικό, στρατιωτικό και, πάνω από όλα, εθνικό θρίλερ και όπως όλα δείχνουν, αν δεν γίνει κάτι δραστικά, τότε δυστυχώς τα επόμενα χρόνια ίσως γίνουμε μάρτυρες εξαιρετικά δυσάρεστων και, σε κάποιον βαθμό, μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Το Newsbomb.gr συνομίλησε με παράγοντες της περιοχής που μας μίλησαν «έξω από τα δόντια» για την κατάσταση την οποία επικρατεί και, όποιος τη γνωρίζει ή την αντιληφθεί, τελικά δεν θα παραξενευτεί καθόλου για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Θα προβληματιστεί, ωστόσο, αν όχι θα τρομάξει, ενώ πρόσφατα έκλεισαν τα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και τον οριστικό καθορισμό των ελληνοτουρκικών συνόρων, όσο και του καθεστώτος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διπλωματικός συντάκτης επί σειρά πολλών ετών, με μεγάλη εμπειρία μεταξύ άλλων και στις άλλοτε εμπόλεμες ζώνες των Βαλκανίων, κάτοικος Κομοτηνής και διαχειριστής της γνωστής τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας komotinipress.gr.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr, ο Νίκος Αρβανίτης αποκαλύπτει, χωρίς περιστροφές, καταστάσεις αλλά και πρόσωπα, που «οργιάζουν» στη Θράκη μας, υπό την καθοδήγηση του τουρκικού προξενείου, το οποίο λειτουργεί με μακροπρόθεσμους, αλλά πολύ συγκεκριμένους στόχους, που προσπαθεί να τους εκπληρώσει βήμα-βήμα και, δυστυχώς, δεν φαίνεται να βρίσκει και την αντίσταση που θα έπρεπε…

Η Τουρκία και το παρακράτος της ελέγχουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με ελληνική υπηκοότητα, μουσουλμανικό θρήσκευμα αλλά, τουρκική συνείδηση, τόσο εύπλαστη, όσο χρειάζεται για να αποτελέσουν, αν και όταν έρθει η στιγμή, την «τρίτη φάλαγγα» του νέο-οθωμανικού επεκτατισμού.

Ας σκεφτούμε ένα πολυπυραμιδικό σχήμα συλλόγων, με χιλιάδες μέλη, σταθερή χρηματοδότηση από «μαύρα» κονδύλια και στόχο να διασπείρουν την προπαγάνδα τους. Οι αρχές τους πηγάζουν από το ερντογανικό -κάποιοι θα το χαρακτήριζαν στα όρια του ριζοσπαστικού- Ισλάμ, και εκφράζεται από τους ψευδομουφτήδες, που κηρύττουν ανεμπόδιστα, στα παράνομα δεκάδες τζαμιά, που λειτουργούν ανεμπόδιστα και έχει ως πρώτο στόχο να «χτυπήσει» τους ήπιους μουσουλμάνους, εκ των οποίων ένα τεράστιο ποσοστό έχει ακόμα ελληνική συνείδηση, φέρνοντάς τους ουσιαστικά, με ποικίλους τρόπους, εκεί που τους θέλει ο Ερντογάν.

Χαρακτηριστικά, από τα 95 τζαμιά της Ξάνθης, το ελληνικό κράτος ελέγχει μόνο τα… 4-5, εντός του αστικού ιστού, ενώ στα ορεινά χωριά η κατάσταση είναι εντελώς ανεξέλεγκτη. Στη Ροδόπη και στον Έβρο συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, με παρόμοια ποσοστά.

Στόχος, είναι πάντα τα παιδιά και το μέλλον -ειδικά δε, λόγω του γεγονότος ότι μεταξύ των νέων καταγράφηκαν εντυπωσιακά ψηλά ποσοστά αποχής στις ευρωεκλογές, γεγονός που σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει ως ελπιδοφόρο, καθώς φαίνεται ότι στρέφουν την πλάτη στην τουρκική-ισλαμική προπαγάνδα που έχει ως στόχο να τους κάνει… «Τούρκους».

Ωστόσο το τοπικό ελληνικό σύστημα ουσιαστικά αδιαφορεί για την εκπαίδευση των μουσουλμάνων, καθώς «οι δικοί μας το μόνο που θέλουν, είναι οι ψήφοι της μειονότητας, και δεν βλέπουν ή δεν ενδιαφέρονται να δουν τη μεγάλη εικόνα».

Τζαμί στη Θράκη, με τους πιστούς να προσεύχονται λίγο πριν υποδεχτούν τον ΕρντογάνΣωτήρης Σκουλούδης
Μουσουλμάνοι προσεύχονται στη Θράκη, υποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο τον Ταγίπ Ερντογάν (2017)Σωτήρης Σκουλούδης

Ο Νίκος Αρβανίτης αφού στηλιτεύει το γεγονός οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ουσιαστικά απενεργοποιήθηκαν από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας και τώρα γίνεται μια προσπάθεια επανασύστασης, δεν διστάζει να κάνει λόγο για πραγματικά «γκρίζες ζώνες» εντός ελληνικού εδάφους, αφού υπάρχουν περιοχές με περιορισμένη η ανύπαρκτη ουσιαστικά ελληνική κυριαρχία, για καταστάσεις πλήρους ανυπακοής στους ελληνικούς νόμους, αρχές αλλά και αξίες, μη εφαρμογή των νόμων, και την αντικατάστασή τους με «παράλληλες δομές» και κρατικούς λειτουργούς που υπάγονται απευθείας στην Άγκυρα.

«Όλοι αυτοί συνιστούν τον πυρήνα μιας μελλοντικής επερχόμενης κρίσης εντός ελληνικού εδάφους αφού θέτουν ευθέως εν αμφιβόλω την εθνική κυριαρχία. Σκοπός, η δημιουργία γκρίζων ζωνών, κι αυτό ως ενδιάμεσο στάδιο – απώτερος στόχος, ένας νέος Αττίλας», δεν διστάζει να εκτιμήσει.

Και συμπληρώνει: «Αυτό ξεκινάει με το γκριζάρισμα του πολιτικού χάρτη της περιοχής. Υπάρχει ένα βαθύ κράτος που ενσωματώνεται θεσμικά στις κρατικές δομές της χώρας και αυτό οδηγεί σε ένα καθεστώς συνδιοίκησης και φυσικά στην αλλοίωση των όρων της Συνθήκης της Λωζάνης και σε ότι προβλέπει.

Σκοπός, η θρησκευτική μειονότητα να γίνει de facto τουρκική και το μετριοπαθές Ισλάμ στην περιοχή όπως το ξέραμε, να μετατραπεί στο Ερντογανικό Ισλάμ – δηλαδή στο ριζοσπαστικό, μέσω και της ισλαμοποίησης της εκπαίδευσης. Το ΚΙΕΦ είναι το όργανο για όλα αυτά».

Έτσι, «δημιουργείται μια πόλωση που θέτει το δίλημμα ευθέως πια αν είσαι Τούρκος ή Έλληνας. Έχουμε μηχανισμούς σε πλήρη λειτουργία που δεν τους αντιμετωπίσαμε όταν έπρεπε και τώρα ισχυροποιούνται.

Η Θράκη απειλείται ευθέως με έναν Αττίλα. Η συνδιοίκηση είναι μια μεταβατική φάση, μετά από ένα συμβάν που θα προκαλέσει μια μεγάλη προβοκάτσια. Τα τελευταία χρόνια στη Θράκη έχουμε ζήσει άλλωστε τρεις υβριδικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια»…

Κατά τον έμπειρο διπλωματικό συντάκτη και γνώστη της κατάστασης, πάντως, το παιχνίδι δεν έχει χαθεί.

«Όλα θα λυθούν αν απλά εφαρμοστεί ο νόμος. Είναι αδιανόητο να ταλαιπωρείται μια ολόκληρη κοινωνία από τους παράνομους μουφτήδες, τα παράνομα κατηχητικά που δηλητηριάζουν τη νεολαία, από παράνομους οικονομικούς μηχανισμούς.

Πρέπει να τονωθεί το φρόνημα του πληθυσμού και να αντιμετωπιστούν πραγματικά αποτελεσματικά όλες οι παραβατικές συμπεριφορές, δηλαδή ότι δεν συμφωνεί με το πνεύμα το νόμου του κράτους και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Σφράγιση παράνομων τζαμιών, συλλόγων, διακοπής της ροής του μαύρου χρήματος και όσοι δεν δέχονται την ελληνική έννομη τάξη, να υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες.

Δηλαδή, απλά, το ελληνικό κράτος να φανεί αντάξιο της αποστολής του και του Συντάγματος»...

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Αρβανίτη στο Newsbomb.gr:

«Βόμβες» από τον Πρόεδρο των Πομάκων: «Σχέδιο της Τουρκίας η εκπροσώπηση στην ελληνική Βουλή»

«Καταπέλτης» ήταν μιλώντας στο Newsbomb.gr και ο Ιμάμ Αχμέτ, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, με αφορμή το εθνικό θέμα που δημιουργήθηκε από χθες στη Θράκη με την σαρωτική επικράτηση του μειονοτικό Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Ο Ιμάμ Αχμέτ, ο οποίος είναι επίσης και εκδότης της εφημερίδας «Ζαγάλισα» τόνισε στο Newsbomb.gr: «Η Τουρκία δια του προξενείου και με τον κόσμο που φέρνουν από Τουρκία και Ευρώπη επιχειρεί να αλλάξει τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και να εκλέξουν άτομα φιλικά προσκείμενα σε αυτήν. Αυτή τη φορά έγινε πιο οργανωμένα. Συνεργάστηκε και το βουλγαρικό μειονοτικό κόμμα, που έβγαλε 3 βουλευτές».

Ωστόσο ο ίδιος αποκαλύπτει στο Newsbomb.gr το «μακιαβελικό» σχέδιο των Τούρκων. «Αλλά επειδή η Ελλάδα έχει βάλει το 3% όριο κι έχει αποκλείσει ανεξάρτητους βουλευτές τώρα οι Τούρκοι είναι σε αναζήτηση», αναφέρει. Μάλιστα όπως υποστηρίζει, το τουρκικό σχέδιο επιχειρεί να αντιγράψει εν πολλοίς αυτό που «έκαναν οι Έλληνες με τον Μπελέρη». «Ψάχνουν τρόπο να πιάσουν το 3% ή μέσω Βουλγαρίας ή του κόμματος “Μακεδόνων” μέσω Φλώρινας και Καστοριάς για να μπορούν εκλέγουν βουλευτές», σημειώνει.

Στη συνέχεια ερωτώμενος για το πώς οδηγηθήκαμε στο κυριακάτικο αποτέλεσμα τόνισε ότι οι τοπικοί 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν υποστήριξαν το κόμμα τους, «για αυτό και έχασαν», υπονοώντας πως άφησαν το πεδίο ελεύθερο στο ΚΙΕΦ.

Τη δυσφορία του εξέφρασε και για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα εξέφρασε παράπονα για την μέριμνα των κυβερνώντων απέναντι στη μουσουλμανική κοινότητα. «Ούτε ένα Κοράνι δεν έχει μοιράσει στα σχολεία. Το νόμο για τους μουφτήδες καλύτερα να τον έφτιαχνε ο Ιερώνυμος παρά η κυβέρνηση. Η μειονότητα δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στην κυβέρνηση αλλά ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και 5 χρόνια για τους μουσουλμάνους, ούτε ένα καρφί δεν κάρφωσε πουθενά, ούτε ένα δρόμο δεν άνοιξε»...

Παρέμβαση της Εκκλησίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος από την πλευρά του κάνει λόγο σε δήλωση του για ένα εκλογικό αποτέλεσμα «που φαίνεται ότι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους».

Ο Σεβασμιώτατος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, υπενθυμίζοντας τις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας που επιμένει να μιλάει για «Γαλάζια Πατρίδα».

«Έτσι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον Αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία», τονίζει.

Αναλυτικά η δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Θράκη:

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, που φαίνεται ότι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους, χρειάζεται πλέον να μας προβληματίσει σοβαρά.

Η αφίσσα του ΚΙΕΦ δικαιώθηκε, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και της Κοινωνίας, από δεκαετίες, να ενσωματώσει σύνολο τον θρακικό πληθυσμό στον ελληνικό και ευρωπαϊκό κορμό.

Έτσι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον Αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία. Και όπως είπε ο ποιητής «…και όχι αυταπάτες προπαντός»! (Μανώλης Αναγνωστάκης)

† Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ