Πολύωρη νυχτερινή βόλτα Τούρκων στις Κυκλάδες

Πολύωρη νυχτερινή βόλτα Τούρκων στις Κυκλάδες
Η τουρκική κορβέτα «ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ» έκοβε βόλτες, από...

Η τουρκική κορβέτα «ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ» έκοβε βόλτες, από τις 7:30 χθες το βράδυ μέχρι σχεδόν τα ξημερώματα, ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων προκαλώντας συναγερμό στο λιμενικό και στο πολεμικό ναυτικό που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βγάλουν το τουρκικό πλοίο εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική εμφάνιση στο κεντρικό Αιγαίο έχει άμεση σχέση με τη συνάντηση Παπανδρέου - Χριστόφια στην Αθήνα, στην οποία συζητήθηκε η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα «Μπόντρουμ» ήρθε από Σμύρνη και κατευθύνθηκε νοτιοδυτικά, περνώντας από Ψαρά και Χίο.

Στη συνέχεια όμως πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και έπλευσε προς Τήνο και Μύκονο. Γύρω από τη Μύκονο μάλιστα «έκοβε βόλτες» για αρκετές ώρες!

Τα ελληνικά πλοία που ακολουθούσαν την τουρκική φρεγάτα εξέπεμψαν σήμα, το οποίο οι Τούρκοι αγνοούσαν επιδεικτικά.

Αυτή την ώρα πλέει βορειοανατολικά της Ρόδου σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στο newsbomb.gr, υποστήριξε ότι οι Τούρκοι ζητάνε θερμό επεισόδιο.

«Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα, θα το είχαν βυθίσει. Πέρα από την πρόσκληση ζητάνε θερμό επεισόδιο. Αυτές οι προκλήσεις σχετίζονται με την ΑΟΖ. Πριν από τρεις δεκαετίες ένας Παπανδρέου είχε δηλώσει το «Βυθίσατε το Χόρα». Το μήνυμα εκείνο είναι επίκαιρο για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, γιο του Ανδρέα Παπανδρέου και κάποια στιγμή πρέπει να ισχύσει και το «Βυθίσατε το Μπόντρουμ». Γιατί και ο Άγιος φοβέρα θέλει».