ΕΘΝΙΚΑ

Άσκηση ετοιμότητας σε κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο (pics-vid)

Άσκηση ετοιμότητας σε κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο (pics-vid)

Ευρεία άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «ΔΩΡΙΕΑΣ 2014″ έγινε σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Ρόδου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η μονάδα υποβρυχίων δυνάμεων και το super puma της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Η άσκηση ετοιμότητας έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Οικεία Διεθνή Σύμβαση «περί ασφαλείας ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα» με σκοπό την ετοιμότητα όλων των φορέων και υπηρεσιών που παρέχουν βοήθεια σε όσους κινδυνεύουν στην θάλασσα.

Το περιστατικό της άσκησης ήταν ότι από πράξη δράστη – τρομοκράτη εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο που άρχισε να φλέγεται και εν συνεχεία να παίρνει κλίση από εισροή υδάτων.

Κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις ασφαλείας του νησιού με χερσαία, πλωτά και εναέρια μέσα για την διάσωση των επιβατών και τη σύλληψη του δράστη. Στο γυμνάσιο συμμετείχε το λιμενικό, η πυροσβεστική υπηρεσία, οι ειδικές δυνάμεις, η μονάδα υποβρυχίων δυνάμεων, το EKAB, ο Ερυθρός Σταυρός και το super puma της πολεμικής αεροπορίας.

Οι επιβάτες αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας που ήταν παρόν στην άσκηση, εντυπωσιάστηκε από την εκπαίδευση των στρατιωτικών που συμμετείχαν στις υποβρύχιες μονάδες αλλά και από τα εναέρια μέσα της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το rodosreport, την άσκηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, παρακολούθησαν, εκτός του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο απερχόμενος δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, η απερχόμενη αντιπεριφεριάρχης Λίτσα Φτακλάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, εκπρόσωποι όλων των σωμάτων ασφαλείας του νησιού και στελέχη του λιμενικού σώματος.

Την άσκηση και την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορεών Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2014: Κάνε κλικ εδώ και δες τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων