ΕΘΝΙΚΑ

Κρήτη: Τιμήθηκαν οι ήρωες-Καταδρομείς που έπεσαν το ‘74 στην Κύπρο

Κρήτη: Τιμήθηκαν οι ήρωες-Καταδρομείς που έπεσαν το ‘74 στην Κύπρο

Ήταν από τους λίγους που έδωσαν και τη ζωή τους για να μην μπουν οι Τούρκοι στη Μεγαλόνησο – Τα παλληκάρια αυτά τιμήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης

Με την επιχείρηση αυτοκτονίας «ΝΙΚΗ», όταν τα παροπλισμένα αεροσκάφη της Π.Α. μετέφεραν την Α' Μοίρα Καταδρομών και μια διμοιρία της Γ' Μοίρας Κ/Δ, έγινε κατορθωτό το αεροδρόμιο Λευκωσίας να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων εισβολέων, παραμένοντας σε ελληνικά χέρια. Στην συνέχεια έδωσαν ηρωικές μάχες στα περίχωρα της Λευκωσίας ακυρώνοντας τις απόπειρες περαιτέρω περίσφυξης της Λευκωσίας από τον Αττίλα.

Σε μια σεμνή τελετή κατατέθηκε στο μνήμα του Ήρωα Καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου, η μπρούτζινη πλάκα με τα ονόματα των συμμαχητών του της Α' Μοίρας Καταδρομών, που έπεσαν για την Πατρίδα και την ελευθερία της Κύπρου, στις σφοδρές μάχες του '74.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πολιτικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο αδελφός του Ήρωα Λευτέρη Μπικάκη και οι συγγενείς του, ενώ με το πέρας της ακολουθίας, έγινε προσκλητήριο των ηρώων της Α' Μ.Κ.

Ο Μανώλης Μπικάκης που χάθηκε άδικα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν από χρόνια είχε καταφέρει να εξουδετερώσει σχεδόν μόνος του και αποκομμένος τις κυκλωτικές κινήσεις τουρκικών τεθωρακισμένων στην Β.Δ. πλευρά της Λευκωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Έτσι τους τίμησαν-Ριπές στη μνήμη των Πεσόντων Καταδρομών της ΠΑ

Έτσι διακινούνται λαθραία η βενζίνη, το πετρέλαιο και τα ναυτιλιακά καύσιμα

Εύβοια: Ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα-«Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα» (pic)

Παιδικοί σταθμοί: Αφήνουν εκτός 22.700 παιδιά

Καστοριά: Είχε φαντασία ο γαμπρός–Πήγε να πάρει τη νύφη με… (pics)

Βούλτεψη: Ο λαός έχει δίκιο – Με τις θυσίες του τα πετύχαμε όλα (vid)

Παρμενίων: Γιατί αναβάλλεται για μία εβδομάδα η άσκηση–Όλο το παρασκήνιο

Σόδη: Να με κρίνουν για το έργο μου (vid)

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Προβλήματα σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα