ΕΘΝΙΚΑ

Θρίλερ με το Σκοπιανό: Τόσο κοντά όσο και μακριά η συμφωνία

Θρίλερ με το Σκοπιανό: Τόσο κοντά όσο και μακριά η συμφωνία

Ναυάγιο ή κίνηση στη διπλωματική σκακιέρα; Πίεση στην πλευρά των Σκοπίων ή blame game; Την ώρα που όλοι σε Αθήνα και Σκόπια περίμεναν την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ η οποία θα έκλεινε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για το ονοματολογικό, μεδιαρροή του το Μέγαρο Μαξίμου σημείωνε ότι «η συμφωνία απομακρύνεται».

Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές της δήλωσης κυβερνητικού στελέχους, γίνεται αντιληπτό ότι η θέση της ελληνικής πλευράς «τίποτα δεν είναι συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα» δεν ήταν μια διαπραγματευτική «μπλόφα» αλλά στρατηγική επιλογή προκειμένου να διασφαλιστούν οι δύο προϋποθέσεις για erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση.

Αυτή τη στιγμή η λύση είναι «τόσο κοντά όσο και μακριά» εξηγούσε στο CNN Greece ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, θέλοντας, με αυτό τον τρόπο να καταδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Τις τελευταίες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σε αναμονή του τηλεφωνήματος του Ζόραν Ζάεφ. Από την άλλη ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κλήθηκε μέσα σε δύο μέρες να αντιμετωπίσει τη σκληρή στάση τόσο της αντιπολίτευσής όσο και του προέδρου της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr