ΕΘΝΙΚΑ

Θρίλερ με το Σκοπιανό: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες - Συμφωνία ή «ναυάγιο»;

Θρίλερ με το Σκοπιανό: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες - Συμφωνία ή «ναυάγιο»;

Ιδιαιτέρως κρίσιμο θεωρείται το επόμενο 48ωρο, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ φαίνεται να προσπερνούν τα συλλαλητήρια που έγιναν στις δύο χώρες και να είναι αποφασισμένοι να καταλήξουν σε τελική συμφωνία ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις Πρέσπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις δύο τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονη διπλωματική προετοιμασία προκειμένου οι δύο πρωθυπουργοί να μιλήσουν ακόμα και εντός της σημερινής ημέρας και να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην Αθήνα επιθυμούν το ζήτημα να λήξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Διαμηνύουν, μάλιστα ότι αναμένουν στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Ζόραν Ζάεφ να επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία, όπως αυτή καθορίστηκε στο πλαίσιο των δύο υπουργών Εξωτερικών αλλά και να ακολουθήσει τα βήματα που έχουν συμφωνηθεί προκειμένου να διασφαλιστούν οι δύο προϋποθέσεις που θέτει η ελληνική κυβέρνηση για επίτευξη της συμφωνίας.

Αν αυτό συμβεί Τσίπρας και Ζάεφ θα υπογράψουν το κείμενο της συμφωνίας στις Πρέσπες και θα προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.

Σε διαφορετική περίπτωση οι διαπραγματεύσεις θα οδηγηθούν σε οριστικό ναυάγιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr