ΕΘΝΙΚΑ

«Βόμβα» Σέρβου ΥΠΕΞ: Οι Αλβανοί θέλουν μέρος της Βόρειας Ελλάδας

«Βόμβα» Σέρβου ΥΠΕΞ: Οι Αλβανοί θέλουν μέρος της Βόρειας Ελλάδας

Ίβιτσα Ντάσιτς | Βόρεια Ελλάδα: Αυστηρή προειδοποίηση προς τηνΕλλάδα, εξαιτίας της έξαρσης του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού που θέλει ακόμη και την προσάρτηση εδαφικών τμημάτων της Βόρειας Ελλάδας από την Αλβανία, απεύθυνε από την Ρωσία ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς.

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΣΗ Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΙΒΙΤΣΑ ΝΤΑΣΙΤΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοσης της σερβικής εφημερίδας «Κουρίρ», στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο Σότσι, ο κ. Ντάτσιτς δεν έκρυψε την ανησυχία του για την επικινδυνότητα που εγκυμονεί για τις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» που φαίνεται ότι προωθούν συγκεκριμένα κέντρα στα Τίρανα.

dacic

«Θέλουν λίγα, θέλουν να φτάσουν στο Νις, θέλουν να πάρουν το ήμισυ του Μαυροβουνίου, τη μισή Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα, δεν συνειδητοποιούν ακόμη ότι η κατάσταση στον κόσμο έχει αλλάξει», δήλωσε ο Ντάσιτς.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ προειδοποίησε πως οι προσδοκίες Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο προς την κοιλάδα του Πρέσεβο δείχνουν μόνο ότι «είναι εκτός χρόνου και δεν συνειδητοποιούν ότι η κατάσταση στον κόσμο έχει αλλάξει».

Τόνισε επίσης ότι οι Αλβανοί δεν είναι έτοιμοι για κάποιο συμβιβασμό και ότι ουσιαστικά θέλουν το έργο μιας «Μεγάλης Αλβανίας», επιμένοντας, μάλιστα, ότι η κοιλάδα του Πρέσεβο θα είναι αλβανικό έδαφος.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της σερβικής «Κουρίρ», ο κ. Ντάσιτς αναφέρθηκε εκτενώς στη Ρωσία και τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξή της γι ατη Σερβία για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων αλλά και για το θέμα του Κοσόβου.

«Χωρίς την υποστήριξη της Ρωσίας, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητά μας και βεβαίως η Σερβία θα στηρίξει τη Ρωσία από μόνη της. Η Σερβία δεν έχει προσχωρήσει ή θα συμμετάσχει ποτέ σε κυρώσεις εναντίον του ρωσικού λαού», συμπλήρωσε ο Σέρβος ΥΠΕΞ.

Επισήμανε, μάλιστα, πως ο κ. Λαβρόφ ενημερώθηκε για την πορεία του διαλόγου με την Πρίστινα και ότι η αλβανική πλευρά δεν εκπλήρωσε καμία από τις συμφωνίες.

«Θέλουμε να υπάρξει συμβιβασμός, να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά είναι προφανές ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ειδικά στη Δύση, τα οποία η Πρίστινα εκμεταλλέυεται όταν πρόκειται για τις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο κ. Ντάσιτς.

Τόνισε, τέλος, ότι η Σερβία θα συνεχίσει να διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, καθώς πιστεύει ότι «χωρίς την υποστήριξη της Ρωσίας, δεν μπορεί να υπάρξει λύση».

Διαβάστε επίσης: