ΕΘΝΙΚΑ

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Αλβανοί εθνικιστές κατέστρεψαν μνημείο ήρωα και κατέβασαν την ελληνική σημαία

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Αλβανοί εθνικιστές κατέστρεψαν μνημείο ήρωα και κατέβασαν την ελληνική σημαία

Βόρεια Ήπειρος | Ειδήσεις: Εκτός ορίων οι Αλβανοτσάμηδες «αλωνίζουν» και απειλούν τους Βορειοηπειρώτες - Δίχως το παραμικρό ίχνος ντροπής έσπασαν το μνημείο του Θύμιου Λιώλη στο χωριό Κρανιά και βεβήλωσαν το εθνικό μας σύμβολο - Τράπηκαν σε φυγή αμέσως μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας (03/12/2018) στο χωριό Κρανιά της Βορείου Ηπείρου, όταν Αλβανός εθνικιστής κατέστρεψε το μνημείο του Έλληνα ήρωα Θύμιου Λιώλη και κατέβασε την ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το himara.gr, ο δράστης ο οποίος συνοδευόταν από ομάδα εθνικιστών έγινε αντιληπτός μετά την πράξη του από τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τον κυνήγησαν μαζί με την αστυνομία στον κάμπο του βούρκου, όπου είχαν καταφύγει.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο Αλβανός εθνικιστής κατέστρεψε τον μνημείο του Θύμου Λιώλη και κατέβασε την ελληνική σημαία.

Το δράστη περίμενε ένα αυτοκίνητο με συνεργούς, αλλά τη στιγμή που άκουσαν τις φωνές των κάτοικων, οι εθνικιστές φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Δείτε φωτογραφίες πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο αλβανικός εθνικισμός έχει καταστεί μάστιγα στα χωριά της Βορείου Ηπείρου, με θύματα τους Έλληνες κατοίκους που διαβιούν εκεί.

Δύο μήνες μετά το θάνατο του Έλληνα ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών Αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες, η ένταση δεν λέει να κοπάσει στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσοι, οι Αλβανοί ανιστόρητοι Τσάμηδες δεν περιορίζονται στη δημιουργία και τη συντήρηση επεισοδίων στη Βόρεια Ήπειρο. Στις 28/11/2018 Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία στο Κιάτο.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα χρυσού: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 23 της δεύτερης συμμορίας

Αυτή είναι η βιβλική καταστροφή που έδωσε μορφή και σχήμα στην Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα (Pics)