ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – ΕΜΥ: Προσοχή! Πλησιάζει νέος χιονιάς στη χώρα – Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Καιρός – ΕΜΥ: Προσοχή! Πλησιάζει νέος χιονιάς στη χώρα – Πού και πότε θα «χτυπήσει»
Θα πέσουν χιόνια και στην Αθήνα

Καιρός – Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού - Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα ψυχρή εισβολή – Πού και πότε θα χιονίσει – Προγνωστικά μοντέλου «βλέπουν» χιόνια και στην Αθήνα - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες

Τα «δόντια» του θα μας δείξει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς νέα ψυχρή εισβολή θα κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ελλάδα από το Σάββατο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλά υψόμετρα το ερχόμενο Σάββατο, ημέρα έναρξης της νέας ψυχρής εισβολής -μακράς διάρκειας- που δείχνουν τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και σε περιοχές της Αθήνας.

Όλα τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα επιμένουν για την τάση της καθόδου πολικής προέλευσης αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα από την Παρασκευή. Αυτή τη φορά οι ψυχρές εισβολές θα είναι συνεχόμενες και δεν αποκλείεται να μας απασχολήσουν μέχρι και τις 10 Μαρτίου.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr τους προγνωστικούς χάρτες με την πορεία της ψυχρής εισβολής

Ο καιρός αύριο Τρίτη

Στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 (μείον ένα) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή

Την Τέταρτη (20/02) ο καιρός γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα δυτικά και νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (21/02) ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (22/02) λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά χιονοπτώσεις. Σταδιακή ένταση των φαινομένων από το βράδυ στα ανατολικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα δυτικά και βόρεια τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Το Σάββατο (23/02) και την Κυριακή (24/02) νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά άλλα και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα
υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Μετά τη Δαλάκα μπαίνει στο Survivor και ο… (pics)

«Βόμβα»: Κόβεται το Deal - Τέλος ο Φερεντίνος από τον Alpha;

Σχετικές ειδήσεις