ΕΛΛΑΔΑ

LIVE BLOG - Κόλαση φωτιάς στη Βαρυμπόμπη: Κάηκαν σπίτια - Ελπίδες στα εναέρια μέσα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
«Μάχη» με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα
Λευτέρης Παρτσάλης

Φωτιά ΤΩΡΑ: «Κόλαση φωτιάς» από το μεσημέρι της Τρίτης στη Βαρυμπόμπη - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Η πυρκαγιά έκαψε σπίτια και αυτοκίνητα - Ελπίδα στα εναέρια μέσα - Εκκενώθηκαν Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Αδάμες, Ολ. Χωριό και Κρυονέρι

Τιτάνιο αγώνα δίνουν στη μεγάλη πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης οι πυροσβέστες και οι εθελοντές για να κρατήσουν τις φλόγες στα όρια που μαίνονται και να μην ξεφύγουν ειδικά προς την Πάρνηθα, με την ελπίδα πως τα εναέρια μέσα που πέταξαν με το πρώτο φως της ημέρας θα μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και πήρε μέσα σε λίγες ώρες μεγάλη έκταση.

Η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει προξενήσει πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα κυρίως στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη, που θα αποτιμηθούν όταν θα τελειώσει η φωτιά.

Τα ξημερώματα με μήνυμα του 112 δόθηκε η εντολή να εκκενωθεί και περιοχή στο Κρυονέρι.

Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης. Στο παραπάνω τρίγωνο υπάρχουν δεκάδες μεγάλες εστίες που δημιουργούν έναν πύρινο εφιάλτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να τις κρατήσουν στην περίμετρο.

Το θετικό είναι ότι έχουν πέσει τελείως οι άνεμοι, κάτι που αφήνει ελπίδες ότι η πυρκαγιά θα κρατηθεί στα όριά της, αλλά σε κάθε περίπτωση η νύχτα προβλέπεται πολύ δύσκολη. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ωστόσο, παραμένουν κλειστοί από την Τροχαία όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης σε όλη την περιοχή, από την οποία απομακρύνθηκαν άρον-άρον όλοι οι κάτοικοι για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους, περιπολούν συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις που έχουν τεθεί σε επιφυλακή με διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ. Συνολικά για την υλοποίηση των μέτρων από πλευράς αστυνομίας συμμετέχουν στην περιοχή 300 αστυνομικοί, ενώ σε διαρκή ετοιμότητα είναι όλη η δύναμη της ΓΑΔΑ.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και πεζοπόρα τμήματα του στρατού και πολλούς εθελοντές πυροσβέστες, με την συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων ΟΤΑ.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.