Κλιμάκωση κινητοποιήσεων από την ΑΔΕΔΥ

Υπολειτούργησε σήμερα το δημόσιο, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, η κεντρική συγκέντρωση...

Υπολειτούργησε σήμερα το δημόσιο, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, η κεντρική συγκέντρωση της οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την επίθεσή της στους μισθούς και την πολιτική άγριας λιτότητας, επαναφέρει την κοινωνία στη δεκαετία του '70, ενώ οι ανάγκες είναι πλέον ανάγκες του 21ου αιώνα.

Ζήτησε ακύρωση του μνημονίου και προειδοποίησε, ότι τα συνδικάτα στο δημόσιο τομέα θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και ότι ο αγώνας θα εξελιχθεί σε μαραθώνιο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια, η συγκέντρωση των μελών του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν κυρίως μαθητές και φοιτητές.
Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε συμβολικό αποκλεισμό του Διοικητηρίου προχώρησαν για μία ώρα, στις 12.00 το μεσημέρι, δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, τους Ο.Τ.Α, δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ προβλήματα αναμένονται και στις πτήσεις λόγω της στάσης εργασίας 15:00 με 19:00 των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.