Ο Τύπος απεργεί

Η δημοσιογραφία κατεβάζει ρολά την Τρίτη 30 Νοεμβρίου από τις 6πμ έως...

Η δημοσιογραφία κατεβάζει ρολά την Τρίτη 30 Νοεμβρίου από τις 6πμ έως τις 6πμ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου. Η Ένωση Συντακτών καλεί όλους τους δημοσιογράφους, εργαζόμενους στον έντυπο, ηλεκτρονικό, κρατικά ΜΜΕ, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους να απέχουν από τα καθήκοντά τους.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι να αντιταχθεί ο κλάδος:


* Σε όλα αυτά που εξυφαίνονται στο όνομα δήθεν μεταρρυθμίσεων
* Στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, την ίδια στιγμή που ευεργετεί τους ασυνεπείς εργοδότες, «ρυθμίζοντας» τις συσσωρευμένες μεγάλου ύψους οφειλές τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Τύπου ΤΣΠΕΑΘ, ΤΑΥΣΥΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΑΤΤ, ΤΣΥΠΘ).
* Στην αδράνεια των κυβερνητικών και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών στις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές των εργοδοτών.
* Στη συστηματική καταστρατήγηση από εργοδότες των συμβατικών τους υποχρεώσεων, που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και τις ΣΣΕ.
* Στο φαινόμενο των «ευέλικτων» μορφών εργασίας, τις υπεργολαβίες, τα «φασόν» και τη μαύρη εργασία, που διογκώνονται καθημερινά.
* Στην περικοπή δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα.
* Στη δημιουργία νέας γενιάς «συμβασιούχων».


«Διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, το σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και την ανεργία», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Την ημέρα της απεργίας και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών), που έχει συγκαλέσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).