"Αγα-ΠΑΟ": πράσινη φιλανθρωπία σε όλη την Ελλάδα!

Η φιλανθρωπία έχει χρώμα πράσινο! Σε μία λαμπρή εκδήλωση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοίνωσε εχθές...

Η φιλανθρωπία έχει χρώμα πράσινο! Σε μία λαμπρή εκδήλωση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοίνωσε εχθές το μεσημέρι το πρόγραμμα «Αγα-ΠΑΟ όλη την Ελλάδα», που φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η πρωτοβουλία αφορά σε άλλη μια κίνηση ανθρωπιάς του «πράσινου» μπασκετικού team με εμβέλεια σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ένας αθλητικός όμιλος αλλά συμβολίζει κάτι περισσότερο: ένα όραμα, μια ιδεολογία, μια κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπο που προάγει τον πολιτισμό και τη Παιδεία.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προσφέρει συνολικά 13 τόνους αθλητικό υλικό (φανέλες, σορτσάκια, φόρμες, μπάλες, σημαίες, κασκόλ, κ.α.) από τα καταστήματα PAO SHOP στις Δημοτικές αρχές όλων των πρωτευουσών των Νομών της χώρας αγκαλιάζοντας με αυτό τον τρόπο κάθε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα από κάθε γωνιά της χώρας. Συνολικά θα διατεθούν 35.000 κομμάτια, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων δημοτικών αρχών και κοινωνικών φορέων. Το βήμα μοιράστηκαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Παύλος Γιαννακόπουλος, ο βετεράνος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος, ο προπονητής της ομάδας Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο αρχηγός των «Πρασίνων» Δημήτρης Διαμαντίδης και ο διευθυντής Marketing της ΚΑΕ, Ηλίας Κατσογιάννης.

 

Ο κ. Γιαννακόπουλος στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες και όσους τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση, τόνισε για το πόσο περήφανος αισθάνεται για τη κίνηση του Παναθηναϊκού. «Είμαι υπερήφανος που ο Παναθηναϊκός πρωτοστατεί και σε αυτό τον τομέα. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα δίπλα στον κόσμο του και θέλει να τους προσφέρει χαρά».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, στην ομιλία του τόνισε: «Ηταν ομόφωνη απόφαση να παραχωρήσουμε το χώρο στον Παναθηναϊκό γιατί η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο είναι αυτή που μένει και φέρνει τον κόσμο στον ελληνικό αθλητισμό. Και πάλι συγχαρητήρια».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ηλία Κατσογιάννη, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήγησε πως από σήμερα θα ξεκινήσει η διανομή του υλικού και πως το εγχείρημα αυτό θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο. «Πρόκειται για μία ιδέα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προς τις άπορες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Θέλαμε να αγκαλιάσουμε όλη την ελληνική επικράτεια και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης ξέρουν που πρέπει να δώσουν τα αγαθά, τα ρούχα που αγοράσαμε και που κάποιες οικογένειες δεν θα μπορούσαν να κάνουν. Είναι ένα μέρος του σημαντικού αυτού προγράμματος, το οποίο θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ. Το πρόγραμμα θα ξεκινά από σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα».


Ακολούθως το μικρόφωνο παρέλαβε η «σημαία» της ομάδας Δημήτρης Διαμαντίδης. Η δήλωση του αρχηγού, ότι κάθε ομάδα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία, χαιρετίστηκε με θέρμη μέσα σε ένα καταιγισμό χειροκροτημάτων.


Από την πλευρά του ο συνεργάτης του Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης είπε: «Η κίνηση αυτή λέει πολύ περισσότερα από όσα εμείς μπορούμε να εκφράσουμε. Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια μια τέτοια κίνηση. Ο Παναθηναϊκός μας κάνει υπερήφανους που είμαστε μέλη αυτής της οικογένειας. Το μπάσκετ είναι γιορτή και έχει κοινωνική προσφορά. Είμαστε διπλά υπερήφανοι".


Την άποψή τους για την εκδήλωση εξέφρασαν και οι τοπικοί άρχοντες. Σε δηλώσεις του στο newsbomb.gr ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, είπε «Χαιρόμαστε που αγκαλιάζει όλη η χώρα τέτοιες κινήσεις, ανεξάρτητα από την ομάδα. Δείχνουμε πως υπάρχει ανθρωπιά με ξεχωριστές εκδηλώσεις σαν τη σημερινή»


Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα η οποία μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε "άρρωστη" με το μπάσκετ του Παναθηναϊκού.
 

 

Ρεπορτάζ: Αιμιλία Πεπέτα

Διαβάστε επίσης:  «Αγα- ΠΑΟ όλη την Ελλάδα»