Υποκινούμενες οι "εξεγέρσεις" στις φυλακές

Βολές κατά των πρωτοβουλιών για τα δικαιώματα των κρατουμένων, εξαπέλυσε ο...

Βολές κατά της "Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων", εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, στον απόηχο της χθεσινής του καταγγελίας περί επικείμενης εξέγερσης στο χώρο των φυλακών.

«Οι κρατούμενοι μπορεί να έχουν τις ενστάσεις τους. Ωστόσο ορισμένοι ενδιαφέρονται τα πράγματα στις φυλακές να μείνουν στάσιμα, ακίνητα γιατί αν παραμείνουν στάσιμα θα έχουν συμμάχους που να μπορούν να τους κινητοποιούν.

Αισθάνονται ότι πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες κρίσης. Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν κείμενα που κυκλοφορούν στις φυλακές τα οποία καλούν σε κινητοποιήσεις, υπάρχουν κείμενα που διακινούνται και από επίσημες πρωτοβουλίες. Δείτε ποιοι δικηγόροι υπογράφουν αυτά τα κείμενα που κυκλοφορούν στις φυλακές.

Αυτή η προσπάθεια διακίνησης επιστολών γίνεται την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγες ημέρες ψηφίζεται στη Βουλή μια σημαντική δέσμη νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορά στο σύστημα των ποινών, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καστανίδης και κατέληξε στη δήλωση του «για φανταστείτε την ώρα που συζητείται στην Βουλή των Ελλήνων ο εκσυγχρονισμός και η φιλελευθεροποίηση του συστήματος των ποινών να έχουμε εξέγερση στις φυλακές και κάποιοι να το χρησιμοποιήσουν αυτό για να μην γίνει μεταρρύθμιση».

Παράλληλα, ο κ. Καστανίδης παρουσίασε σειρά από δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τους κρατούμενους οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν ψυχιατρικές και ιατρικές υπηρεσίες.

Με αφορμή τις αναφορές του κ.Καστανίδη. η «Πρωτοβουλία» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι: « Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες υποκινούνται αποκλειστικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από την απελπισία και την απόγνωση τους κι όχι από συγκεκριμένες οργανώσεις, όπως ανέφερε ο κ.Καστανίδης. Η «Πρωτοβουλία» στέκεται ως οφείλει αλληλέγγυα στους αγώνες των κρατουμένων».

 

Διαβάστε επίσης: Απεργία πείνας στις φυλακές Γρεβενών!