Επιστολή Πολυζωγόπουλου για τα εργασιακά

Την επανεξέταση των επιχειρούμενων αλλαγών στα εργασιακά ζητήματα ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, προτείνοντας παράλληλα τη διενέργεια οργανωμένου διαλόγου γύρω από το θεσμικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πριν προωθηθούν νομοθετικές αλλαγές.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος σημειώνει ότι τα μηνύματα που εκπέμπονται από τις συζητήσεις του τελευταίου διαστήματος είναι αρνητικά και δεν συμβάλλουν στην κοινωνική συνεννόηση, που θα επιτρέψει την έξοδο της χώρας από την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Παράλληλα, χαρακτηρίζει «ανησυχητικό και επικίνδυνο» το ενδεχόμενο «μη επέκτασης της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων στο σύνολο των εργοδοτικών οργανώσεων».

«Εάν νομοθετηθεί κάτι τέτοιο, αποσταθεροποιείται ή και καταργείται η συλλογική διαπραγμάτευση, περιθωριοποιείται ο κοινωνικός διάλογος και η θεσμική θωράκιση της κοινωνίας αποκτά ένα τυπικό και εντελώς αδύναμο περιεχόμενο» εκτιμά, προτάσσοντας την ανάγκη να τεθούν οι διαδικασίες των αλλαγών στο πλαίσιο της ΟΕΚ.

Πηγή: newscode