Με το φόβο του Τραμπ ζει ο Ερντoγάν: Αν εισβάλει στη Συρία θα βρει τον στρατό των ΗΠΑ απέναντι του

«Η Τουρκία έχει αναπτύξει τανκς και κομάντο κατά…

Καιρός: Θέλει προσοχή τις επόμενες ώρες! Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου για τα χιόνια (video)

Καιρός: Ξεκίνησε ήδη από τα δυτικά η σοβαρή…

SOS για «επικείμενη απειλή» με ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα

Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Αμερικανών θεωρεί…

Μανώλης Πετσίτης: Η ώρα του εισαγγελέα για τον «σερβιτόρο» του ΣΥΡΙΖΑ

Μανώλης Πετσίτης:  Η βροχή αποκαλύψεων για το Μανώλη…

Eιρήνη Λαγούδη: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις - «Αγγίζουν» το δολοφόνο

Ένα ακόμα στοιχείο για τον τραγικό θάνατο…

ΑΔΣ: Παραμένουν στις θέσεις τους Πεπόνης – Μουζακίτης

ΑΔΣ: Παραμένουν στις θέσεις τους Πεπόνης – Μουζακίτης

Παραμένουν στις θέσεις του οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καθώς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με ψήφους 7 – 4, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστα με την οποία επίσης ζητούσε τη μη αντικατάσταση των κκ Πεπόνη και Μουζακίτη από τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα.

Η υπόθεση έφτασε στο ΑΔΣ, μετά από σχετικό ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για αντικατάσταση ή μη των οικονομικών εισαγγελέων.

Ερώτημα το οποίο ήταν μονόδρομος για τον υπουργό μετά τη διπλή αρχειοθέτηση των καταγγελιών των Πεπόνη Μουζακίτη, περί παρεμπόδισης στο έργο τους από ποικιλώνυμα συμφέροντα.

Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά

Υπέρ της παραμονής των κκ Πεπόνη και Μουζακίτη στις θέσεις τους ψήφισαν: Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξής και Γ. Κολιοκώστας, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Εμ. Καλούδης και οι Αρεοπαγίτες Παν. Ρουμπής, Βιολέτα Κιτέα, Β. Λυκούδης και Α. Τσόλιας.

Αντίθετα, η ηγεσία του Αρείου Πάγου ψήφισε υπέρ της αντικατάστασης των δύο οικονομικών εισαγγελέων. Δηλαδή, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωαν. Τέντες και οι αντιπρόεδροι του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ελ. Μπρίλλη και Γεώργιος Χρυσικός.