ΕΛΛΑΔΑ

Αναμένεται η απόφαση για την καταπάτηση στην Αιξωνή Γλυφάδας

Αναμένεται η απόφαση για την καταπάτηση στην Αιξωνή Γλυφάδας

Η δικαστική απόφαση για την υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής έκτασης στην περιοχή Αιξωνή Γλυφάδας σε βάρος του δημοσίου αναμένεται αργά σήμερα το βράδυ, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ανάμεσα στους 26 κατηγορούμενους βρίσκεται και ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συνάδελφοί του δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ένας μηχανικός, επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, πλαστογραφία ψευδών βεβαιώσεων και άλλα, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, οπότε και εντοπίστηκε απόφαση της πρωτοδίκη Αντωνίας Ηλία, με την οποία είχε επιτρέψει τη μετεγγραφή συμβολαίων μεταβίβασης της επίμαχης έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία επί της ενοχής των κατηγορουμένων, οι δικηγόροι Κωνσταντίνος Λιδωρίκης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος-Κόλλιας και Γιώργος Αβραμόπουλος, καθώς και η επιχειρηματίας Αγγελική Χριστοδουλάκη κηρύχθηκαν αθώοι. Επίσης, ανεστάλη η ποινική διαδικασία για τη συμβολαιογράφο Μαρία Σοφού. Οι υπόλοιποι 21 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, άλλοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άλλοι κατά μετατροπή των κατηγοριών που τους είχαν αρχικά αποδοθεί.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες της απάτης και της απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω ενώ ένοχος για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου κατά του δημοσίου.