ΕΛΛΑΔΑ

«Αγκάθια» στο διάλογο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

«Αγκάθια» στο διάλογο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Πρεμιέρα για το διάλογο του υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση, με τους τελευταίους να απορρίπτουν τη σύνδεσή της με τη μισθολογική εξέλιξη.

Η έναρξη του διαλόγου έγινε μετά από πρόσκληση του υπουργού Παιδείας κ. Γιώργου Μπαμπινώτη, που συναντήθηκε διαδοχικά με τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών α' βάθμιας και β' βάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής.

Οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχονται τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό και την εξέλιξη , με τον κ. Μπαμπινιώτη να υποστηρίζει ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, για να υπάρχει ανταπόκριση στις επιταγές του νόμου.

«Θα κάνουμε το καλύτερο, ώστε εγκαίρως να ανταποκριθούμε στις επιταγές αυτού του νόμου αλλά και της γενικότερης απαίτησης της ελληνικής κοινωνίας να υπάρχει αξιολόγηση στην εκπαίδευση», διαβεβαίωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Ν. Παπαχρήστος χαρακτήρισε δεδομένο το αίτημα για αποσύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη, ενώ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, κ. Κ. Μαντάς υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου.