ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα επιστρέφει ο Μάκης Ψωμιάδης

Τη Δευτέρα επιστρέφει ο Μάκης Ψωμιάδης

Στη χώρα μας αναμένεται να βρίσκεται στις 30 Απριλίου ο Μάκης Ψωμιάδης, την έκδοση του οποίου από τα Σκόπια κατάφερε να πετύχει μέσω της διπλωματικής οδού η ελληνική κυβέρνηση.

Οι Αρχές των Σκοπίων δεν είχαν δώσει απάντηση, ούτε θετική ούτε αρνητική, στην ελληνική Δικαιοσύνη, στα επανειλημμένα αιτήματα του τμήματος εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, για τον βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Η υπόθεση της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη εξελισσόταν σε διπλωματικό θρίλερ καθώς πρώτη φορά οι Αρχές των Σκοπίων είχαν ζητήσει να απαλειφθεί ο όρος FYROM, κάτι που δεν είχε συμβεί σε καμία από τις προηγούμενες περιπτώσεις ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αποφάσισε να ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντα του και να δώσει τέλος στη σκιά της έκδοσης του πρώην παράγοντα του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε διάβημα προς τα Σκόπια, μέσω της Διεύθυνσης Διοικητικών και Δικαστικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση θεμάτων προσωπικής κατάστασης των Ελλήνων στο εξωτερικό.

Η Ιντερπόλ ενημέρωσε και επισήμως για τη θετική ανταπόκριση των σκοπιανών Αρχών στο διάβημα του κ. Παπαϊωάννου και έτσι δρομολογούνται πια οι διαδικασίες έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος αμέσως μετά την παράδοση του στις ελληνικές Αρχές θα οδηγηθεί στη φυλακή.