Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο στο ΑΠΘ την Τετάρτη

Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο στο ΑΠΘ την Τετάρτη

Κλειστός για όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα είναι ο χώρος της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο συμμετοχής του ακαδημαϊκού ιδρύματος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και στην Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Το ΑΠΘ καλεί τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, ενώ ξεκινά μία προσπάθεια για τον σταδιακό περιορισμό της χρήσης ΙΧ.

Για τη διευκόλυνση όσων μετακινούνται από και προς το πανεπιστήμιο μέσω της περιφερειακής οδού (τη συγκεκριμένη μέρα, 22/9), το ΑΠΘ θα διαθέσει το χώρο στάθμευσης του θεάτρου Γης και από εκεί τη μεταφορά στο κάμπους με λεωφορείο του πανεπιστημίου (από τις 6.00 έως τις 18.00).

Επίσης, ένα ακόμη λεωφορείο του πανεπιστημίου θα πραγματοποιεί την κυκλική διαδρομή Εγνατία - Γ’ Σεπτεμβρίου - Λεωφόρο Στρατού - Αγγελάκη - Εγνατία - ΑΠΘ, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες στάσεις του ΟΑΣΘ.

Τα λεωφορεία θα εκτελούν τις διαδρομές ανά 15 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής (7.30-9.30 και 14.00-16.00) και ανά 30 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες, ενώ θα λειτουργούν δωρεάν.