Λιμενικοί λήστευαν μετανάστες

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ένας 24χρονος και δύο 25χρονοι λιμενικοί που υπηρετούν...

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ένας 24χρονος και δύο 25χρονοι λιμενικοί που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, για ληστείες σε βάρος αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες πήγαν πριν από δυο ημέρες σε πρόχειρο κατάλυμα, όπου διαμένουν πέντε αλλοδαποί στην περιοχή της Μαρίνας του Λιμένα Πατρών, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, με την απειλή όπλου και μαχαιριών, τους δέσμευσαν με πλαστικούς σφικτήρες και αφαίρεσαν από αυτούς 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ.
Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι δύο λιμενικοί ήταν με πολιτική περιβολή και εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προσήχθησαν οι τρεις δράστες, οι οποίοι αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν.

Λίγες ημέρες πριν οι ανωτέρω λιμενικοί, μαζί με άλλον άγνωστο δράστη, ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσαν 5 κινητά και 110 ευρώ, από οκτώ αλλοδαπούς

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων, 5 αναγνωρίσθηκαν από τα θύματα και αποδόθηκαν σε αυτούς.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 63 πλαστικοί σφικτήρες, 1 μαχαίρι, 1 πτυσσόμενη ράβδος, 1 σιδερογροθιά, 1 αεροβόλο όπλο (περίστροφο), 1 αυτοσχέδια ράβδος, τύπου καλωδίου και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.