ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στην Αρκίτσα

Σε ύφεση η φωτιά στην Αρκίτσα

Πραγματική μάχη έδωσαν όλοι τη νύχτα οι πυροσβέστες αλλά και οι παραθεριστές για να συγκρατήσουν τις φλόγες και να μην επεκταθούν σε κατοικημένη περιοχή τριών παραθεριστικών οικισμών που βρίσκονται μεταξύ Αρκίτσας και Αγίου Κωνσταντίνου, στο 155 χλμ της Εθνικής Οδού Αθήνας- Λαμίας.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σε απόσταση 200 μέτρων από τα πρώτα σπίτια των οικισμών και οι παραθεριστές με όποια μέσα μπορούσαν, προσπάθησαν να την περιορίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από ψαράδες που βρίσκονταν στη θάλασσα, μπροστά στους οικισμούς. Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και δημιουργήθηκαν τρία μέτωπα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, που ξεπερνούσαν τα 600 μέτρα και κινούνταν ανεξέλεγκτα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση καθώς περιορίστηκαν οι άνεμοι, γεγονός που διευκόλυνε τους πυροσβέστες και τους πολίτες να θέσουν υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο προς τις κατοικημένες περιοχές, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να προχωρήσει η φωτιά μέσα στους οικισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Αρκίτσα!