ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2012: Μάθετε τα αποτελέσματα στο newsbomb.gr

Βάσεις 2012: Μάθετε τα αποτελέσματα στο newsbomb.gr

Το newsbomb.gr στις 10:00 ακριβώς θα δώσει στην δημοσιότητα τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς σήμερα, ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής.

Στις 10:00 το πρωί λοιπόν, θα μπει τέλος στην αγωνία των 110.000 υποψηφίων.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Μέχρι στιγμής, οι προβλέψεις ποικίλλουν για το πού θα κινηθούν οι βάσεις.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι σχολές διακρίνονται σε περιζήτητες ή μη όχι μόνο λόγο του αντικειμένου τους, αλλά και φέτος – περισσότερο από ποτέ – λόγω της έδρας τους (σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα).

Και αυτό γιατί πολλοί υποψήφιοι δεν εξάντλησαν τον ανώτατο αριθμό σχολών που μπορούσαν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά προτίμησαν μόνο σχολές «εντός έδρας», ακόμα και εάν το αντικείμενό τους δεν ήταν της πρώτης προτίμησής τους.

Έτσι, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις και να δούμε βάσεις σχολών κεντρικών ΑΕΙ για τις οποίες, ενώ η αρχική εκτίμηση – λόγω των επιδόσεων των υποψηφίων – ήταν πτωτική, τελικά το πρόσημο να γίνει θετικό λόγω του διαγωνισμού των λιγοστών αρίστων για τις περιζήτητες θέσεις.

Επίσης, θα υπάρξουν περιπτώσεις περιφερειακών σχολών των οποίων η βάση θα πιεστεί ανοδικά επειδή υποψήφιοι της περιοχής θα «θυσιάσουν» το όνειρο να σπουδάσουν σε σχολή της αρεσκείας τους με έδρα σε άλλη περιφερειακή πόλη.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερο φαινόμενο που καταγράφηκε έντονα στα μηχανογραφικά δελτία, είναι η αποστροφή των υποψηφίων όσων αφορά σχολές που έχουν κύρια επαγγελματική διέξοδο στον δημόσιο τομέα.

Στον αντίποδα, δε θα αποφευχθούν φαινόμενα εισαγωγής υποψηφίων με μέσο όρο 3 και 4 σε ΤΕΙ της περιφέρειας με αντικείμενο σπουδών χαμηλής ζήτησης.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2012: Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Η κρίση επηρεάζει και τις βάσεις

Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των βάσεων 2012

Βάσεις 2012: Στα ύψη Στρατιωτικές σχολές, Παιδαγωγικό και Νομική