ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ η συναυλία - αφιέρωμα στον Μητροπάνο

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ η συναυλία - αφιέρωμα στον Μητροπάνο

Μια συγκινητική βραδιά έζησαν πάνω από 25.000 θεατές που γέμισαν το Καυταντζόγλειο Στάδιο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία - αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου.

Η συναυλία, με τίτλο «Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη», δόθηκε με πρωτοβουλία των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση των μελών τους που έχουν πρόβλημα διαβίωσης.

Γνωστοί ερμηνευτές, όπως ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Διονύσης Τσακνής, τραγούδησαν επιτυχίες του μεγάλου ερμηνευτή, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο.

Εκατοντάδες πολίτες πρόσφεραν τρόφιμα και φάρμακα σε σταντ έξω από το στάδιο, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση που απηύθυνε ο δήμος σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» και τη Νεφρολογική Κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Σε βιντεοοθόνη που είχε στηθεί στη σκηνή προβλήθηκε απόσπασμα από παλαιότερη συναυλία του δημοφιλούς ερμηνευτή. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος. Τους καλλιτέχνες συνόδευε η 12μελής ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου.

Στο εξωκαλλιτεχνικό επίπεδο, όπως αναφέρει ο "Αγγελιοφόρος", η συναυλία αυτή θα αργήσει να... τελειώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες η εκδήλωση δεν κάλυψε τα έξοδά της καθώς εισπράχτηκαν περί τις 150.000 ευρώ, ενώ τα προϋπολογισθέντα έξοδα ήταν πάνω από 190.000 ευρώ. Πολύ περισσότερο που η συναυλία έχει μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, στελέχη του οποίου βρέθηκαν στο Καυταντζόγλειο, έκαναν ένα πρώτο έλεγχο και έδωσαν περιθώριο τριών ημερών στους διοργανωτές για να εμφανίσουν όλα τα παραστατικά της συναυλίας.