Με το φόβο του Τραμπ ζει ο Ερντoγάν: Αν εισβάλει στη Συρία θα βρει τον στρατό των ΗΠΑ απέναντι του

«Η Τουρκία έχει αναπτύξει τανκς και κομάντο κατά…

Καιρός: Θέλει προσοχή τις επόμενες ώρες! Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου για τα χιόνια (video)

Καιρός: Ξεκίνησε ήδη από τα δυτικά η σοβαρή…

SOS για «επικείμενη απειλή» με ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα

Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Αμερικανών θεωρεί…

Μανώλης Πετσίτης: Η ώρα του εισαγγελέα για τον «σερβιτόρο» του ΣΥΡΙΖΑ

Μανώλης Πετσίτης:  Η βροχή αποκαλύψεων για το Μανώλη…

Eιρήνη Λαγούδη: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις - «Αγγίζουν» το δολοφόνο

Ένα ακόμα στοιχείο για τον τραγικό θάνατο…

«Έκπληκτος» ο ΔΣΑ για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη

«Έκπληκτος» ο ΔΣΑ για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έκπληξή του για τη σύλληψη του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατηγορείται για τη δημοσίευση της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ».

Ο ΔΣΑ στηλιτεύει τη μονομερή «ευαισθησία» των αρμοδίων αρχών, οι οποίες, όπως επισημαίνει, κινητοποιούνται κάθε φορά προς την κατεύθυνση της προστασίας ισχυρών κοινωνικών, οικονομικών ή πολιτικών παραγόντων και ποτέ αντίστροφα.

Οι δικηγόροι κατηγορούν επίσης τις αρχές, ότι προχώρησαν στη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, «τη στιγμή μάλιστα που για τους καθ' ύλην αρμόδιους πρώην υπουργούς, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την αξιοποίηση της λίστας «Λαγκάρντ» αλλά παρόλα αυτά την «έχασαν», δεν έχει κινηθεί μέχρι στιγμής καμία ποινική ή άλλη διαδικασία σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Στην ανακοίνωση του ΔΣΑ προστίθεται πως αυτού του είδους οι «επιλογές» εκπέμπουν σε ολόκληρη την κοινωνία το μήνυμα ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας, «ή ό,τι έχει απομείνει από αυτούς», λειτουργούν πλέον αποκλειστικά προς την κατεύθυνση της προστασίας του ίδιου του συστήματος εξουσίας, σε βάρος της συνταγματικής νομιμότητας και των δικαιωμάτων του λαού.

«Αντί το ενδιαφέρον των αρμοδίων διοικητικών και δικαστικών αρχών να επικεντρώνεται στη διακρίβωση της εγκυρότητας της λίστας Λαγκάρντ και στην αξιοποίησή της για τον ενδελεχή οικονομικό και φορολογικό έλεγχο των αναφερόμενων προσώπων, επικεντρώνεται στη δίωξη του δημοσιογράφου ο οποίος, στο πλαίσιο της άσκησης του λειτουργήματός του, τόλμησε να προβεί σε δημόσια αποκάλυψη στοιχείων που φέρονται να περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, ο ΔΣΑ καταλήγει αναφέροντας πως η επίκληση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων με σκοπό την παρεμπόδιση της εξιχνίασης ή του ποινικού κολασμού εγκληματικών πράξεων που άπτονται της δημόσιας οικονομικής ζωής και τα οποία εμπίπτουν στο δίκαιο της οικονομικής εγκληματικότητας είναι ανεπίτρεπτη.