Η Εκκλησία προβληματίζεται με τον νόμο Ραγκούση

Το νέο νομοσχέδιο του Ραγκούση σχετικά με τις προσλήψεις...

Το νέο νομοσχέδιο του Ραγκούση σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο προβλέπει ότι όταν φεύγουν πέντε δημόσιοι υπάλληλοι θα προσλαμβάνεται ένας «Ο νόμος για τις προσλήψεις δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξαίρεσης, ούτε στη Βουλή των Ελλήνων, ούτε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτε και στην Εκκλησία της Ελλάδος, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.

Η Εκκλησία έχει να καλύψει πολλά κενά σε ενορίες και μάλιστα σήμερα υπάρχουν μητροπόλεις που δεν έχουν Παπά να χτυπήσει την καμπάνα για το Πάσχα με αποτέλεσμα ένας ιερέας να τρέχει και να κάνει τρις και τέσσερις αναστάσεις. Η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο - σχολιάζουν εκκλησιαστικοί κύκλοι- σε σχέση με την εκκλησία είναι πολύ προκλητική: “Δεν μπορεί να δίνονται άδειες για τζαμιά σε όλη την επικράτεια και από την άλλη να μην έχουν Ιερείς οι εκκλησιές μας”.

Πολλοί Ιεράρχες εισηγούνται στον Αρχιεπίσκοπο να κρατήσει σκληρή στάση και να ζητήσει εξαίρεση για τους Ιερείς .Διαφορετικά προτείνουν να εφαρμόσει το πιλοτικό πρόγραμμα του πρώην Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου όπου μπορούσαν να γίνουν Ιερείς άνθρωποι που ασκούσαν άλλα επαγγέλματα χωρίς να πληρώνονται, με τη μόνη υποχρέωση να λειτουργούν . Για παράδειγμα ένας γιατρός ή ένας δημοσιογράφος που αμείβεται από το επάγγελμα του να λειτουργεί και κάθε κυριακή σε έναν ενοριακό ναό. Με αυτό το τρόπο θα καλυφθούν τα κενά .

Πηγή: www.newscode.gr