Κινδυνεύουν να χάσουν την εξεταστική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Τη διήμερη αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης...

Αίρει την αναστολή λειτουργίας του το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για την επόμενη εβδομάδα - Τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του έκτακτου προσωπικού για την επίσχεση εργασίας.

Τη διήμερη αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη, αίρει με νέα απόφασή του η διοίκηση του ιδρύματος.

Ο πρόεδρός του, Παύλος Καρακολτσίδης, έλαβε εγγυήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την άμεση καταβολή, μέρους των δεδουλευμένων του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο πραγματοποιεί επίσχεση εργασίας εδώ και δύο εβδομάδες, διεκδικώντας επιχορήγηση που θα καλύψει το συνολικό ποσό των οφειλόμενων μισθών τους από την 1η Οκτωβρίου του 2010 (ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ).

Ωστόσο, η λειτουργία του ΤΕΙ-Θ την επόμενη εβδομάδα, δεν έχει εξασφαλιστεί, καθώς ο Σύλλογος του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, θα αποφασίσει τη Δευτέρα, σε γενική του συνέλευση, τη συνέχιση ή όχι της επίσχεσης εργασίας τους.

Η ενδεχόμενη απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην εξεταστική περίοδο του δεύτερου κύκλου, που ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί αποτελούν το 75-80% του προσωπικού του ΤΕΙ-Θ. Ήδη από την επίσχεση εργασίας των προηγούμενων ημερών χάθηκαν πολλά μαθήματα και ακυρώθηκαν εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης: «Λουκέτο» στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης