Στον εισαγγελέα υπάλληλος του ΥΠΕΞ και μεταφράστρια του υπουργείου

Στον εισαγγελέα υπάλληλος του ΥΠΕΞ και μεταφράστρια του υπουργείου

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν χθες το βράδυ μία 45χρονη υπάλληλος του ΥΠΕΞ και μία 42χρονη διορισμένη μεταφράστρια του υπουργείου.

Η υπάλληλος και η μεταφράστρια συνελήφθησαν στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, μετά από πληροφορίες ότι υπάλληλοι του Μεταφραστικού Τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών συνεργάζονται με μεταφραστές, ώστε να παρακάμπτεται η νόμιμη διαδικασία μετάφρασης εγγράφων και να αποκομίζουν παράνομα χρηματικό όφελος. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία, απιστία και παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, με την οποία αναμένετο να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθείσες χορηγούσαν έναντι χρηματικής αμοιβής μεταφράσεις αυθημερόν, επισπεύδοντας έτσι τον προβλεπόμενο χρόνο χορήγησης (δέκα ημερών), ενώ τοποθετούσαν αριθμούς πρωτοκόλλων που έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν σε νόμιμες μεταφράσεις, χωρίς να εκδίδονται επιπλέον οι σχετικές αποδείξεις για την καταβολή των χρημάτων.

Χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια έρευνας βρήκαν και κατάσχεσαν στην κατοχή της 42χρονης μεγάλο αριθμό εντύπων και εγγράφων, από τα οποία, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, προκύπτει η συνδιαλλαγή με την 45χρονη υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών και η από κοινού παράνομη δράση τους, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε και κατάρτιση πλαστού εγγράφου.