Ξέσπασε σε κλάμματα ο πατέρας του 26χρονου που σκότωσε τη γιαγιά του

Ξέσπασε σε κλάμματα ο πατέρας του 26χρονου που σκότωσε τη γιαγιά του

Τραγική ιστορία...

Σε γοερά κλάματα ξέσπασε ο πατέρας του 26χρονου, σήμερα, Ηρακλειώτη, που πριν ένα χρόνο σκότωσε με 15 μαχαιριές την 85χρονη γιαγιά του μέσα στο σπίτι της στην περιοχή του Πόρου, πιστεύοντας ότι η γιαγιά του ήταν ... σατανική και ήθελε να εξοντώσει την οικογένεια.

Ο νεαρός Ηρακλειώτης που έσφαξε τη γιαγιά του μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή του Πόρου, κάθεται, σήμερα σύμφωνα με το cretalive.gr στο "σκαμνί" στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Μαζί του κατηγορούμενοι είναι ένας 26χρονος που φέρεται να προμήθευσε ναρκωτικά στον 26χρονο και έναν 23χρονο φίλο του, αλλά και ο 23χρονος με τον οποίο ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να έκανε χρήση ναρκωτικών.

Ο πατέρας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας προς το δικαστήριο "Λυπηθείτε το παιδί μου!", ενώ το δικαστήριο διέκοψε έως ότου συνέλθει ο πατέρας. Ο ίδιος και η σύζυγός του είπαν πως ο 26χρονος δεν είχε δέιξει πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν ένα ατίθασο και ζωηρό παιδί αλλά με καλή ψυχή είπαν και οι δύο, ενώ η μητέρα που προηγήθηκε του πατέρα είπε ότι ο γιος της έχει κλειστό χαρακτήρα.

Ο νεαρός σύμφωνα με το ρεπορτάζ έμενε με τους γονείς του ενώ περίπου τρεις μήνες πριν το τραγικό συμβάν είχε μετακομίσει στο σπίτι πάνω από αυτό της γιαγιάς του. Στην αρχή τα πήγαιναν καλά, όμως το τελευταίο διάστημα, όπως είπε η μητέρα, δεν ήθελε να είναι στο σπίτι με τη γιαγιά του, ενώ του μιλούσε απότομα.

Ο πατέρας παραδέχτηκε ότι η 85χρονη, που έπασχε από άνοια, ήταν κουραστική, καθώς είχε "μείνει" σε μια παλιά ιστορία με το γιο της που έχει φύγει από τη ζωή. Οι ενοχές χτυπούσαν την 85χρονη που θεωρούσε ότι τα δύο χρόνια που ο γιος της ήταν σε κώμα, η ίδια δεν τον βοήθησε αρκετά για να τον σώσει, ενώ επίσης είχε εμμονές, πιστεύοντας ότι τα φάρμακα που οι γιατροί του χορηγούσαν ... τον σκότωναν. Η ηλικιωμένη, μάλιστα, λόγω της άνοιας, συχνά μπέρδευε τον 26χρονο με το νεκρό γιο της και μιλούσε στο νεαρό σαν να ήταν ο γιος της.

Αυτό το γεγονός είχε ενοχλήσει τον 26χρονο, ενώ σε συνδυασμό με το ότι ο εγγονός ήταν στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών, όταν ξεκίνησε το πρόβλημα υγείας του θείου του, συνιστούν κατά τη μητέρα νοσηρές συνθήκες.

20 ημέρες πριν τη δολοφονία της ηλικιωμένης σημειώθηκε ένα συμβάν που θορύβησε την οικογένεια. Έξω από το υπνοδωμάτιο της γιαγιάς, στο σπίτι στον Πόρο, υπήρχαν κρεμασμένα κάδρα - μεταξύ αυτών και ένα κάδρο που απεικόνιζε ένα παγώνι με μαύρο φόντο. Ο νεαρός επέμενε να το κατεβάσει η γιαγιά, κάτι που δεν έκανε, οπότε εκείνος μπήκε μέσα στο σπίτι της γιαγιάς ξεκρέμασε το κάδρο και σε ένα άδειο σπίτι, απέναντι, μπήκε και το έσπασε. Έκανε μάλιστα τόσο θόρυβο, ώστε ξεσηκώθηκε όλη η γειτονιά. Αργότερα είπε στη μητέρα του ότι το κάδρο του θύμιζε ... το διάβολο!

Οι γονείς του θέλησαν να τον πάνε σε γιατρό, όμως εκείνος αντιδρούσε. Κατόπιν ... το μοιραίο τους πρόλαβε.

Η μητέρα είπε ότι αποδίδει τη συμπεριφορά του γιου της σε ψυχική νόσο, όχι ναρκωτικά.