Προσέκρουσε πλοίο στο Πλατυγιάλι Αστακού

Προσέκρουσε κατά τη διάρκεια πρόσδεσής του στο λιμένα Πλατυγιαλιού το RO-RO “ROPAX II” σημαίας...

Προσέκρουσε κατά τη διάρκεια πρόσδεσής του στο λιμένα Πλατυγιαλιού το RO-RO “ROPAX II” σημαίας Ην. Βασιλείου. Το πλοίο προήλθε από το Δυρράχιο Αλβανίας με κενό φορτίο και με 31 αλλοδαπούς επιβάτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Συγκεκριμένα, το πλοίο προσέκρουσε με την αριστερή πρυμναία πλευρά του σε δέστρα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρήγματος πάνω από την ίσαλο γραμμή, μήκους 3-4 μ. περίπου, ενώ προκλήθηκε διαρροή πετρελαίου κίνησης στη θάλασσα, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από το πλήρωμα με μετάγγιση των καυσίμων σε άλλη δεξαμενή.

Στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώνοντας θαλάσσια ρύπανση, η οποία εξαιτίας των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή (Α-ΒΑ 5), μεταφέρθηκε εκτός λιμένα, ενώ λόγω της φύσης της, την έγκαιρη τοποθέτηση απορρυπαντικών μέσων από το επιβατηγό Λάντζα «ΠΑΙΛΟΤ 1» Ν. Μεσ. 17 και με τις συχνές διελεύσεις των ανωτέρω σκαφών, διαλύθηκε.

Από τη Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί και συνέχισης ισχύος των κυβερνητικών πιστοποιητικών αξιοπλοΐας και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος.