Μόνο οι έχοντες μπορούν να είναι υγιείς!

Μόνο οι έχοντες μπορούν να είναι υγιείς!

Νέα βάρη στις πλάτες των ασθενών έχει φέρει ο νέος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ που τους επιβαρύνει με συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας σε ποσοστό 30% και 50% για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Η συμμετοχή αυτή δεν εξαιρεί ούτε τους καρκινοπαθείς ασθενείς, ούτε τους νεφροπαθείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση, ούτε τους ψυχικά ασθενείς, ούτε τους χρόνια πάσχοντες, ενώ επιβαρύνει ακόμη και τους νοσηλευόμενους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθιερώθηκε συμμετοχή, επιβαρύνοντας δυσβάστακτα οικονομικά τον ασθενή που αγωνιά για τη θεραπεία του και οδηγεί μεγάλο αριθμό ασθενών, αλλά και των συγγενών του σε απόγνωση, αφού συνειδητοποιούν ότι στην Ελλάδα του 2012, την υγεία του μπορεί να ανακτήσει, μόνο εάν είναι οικονομικά ισχυρός!

Τα παραπάνω επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, η οποία ζητά να ανασταλεί τουλάχιστον για ένα τρίμηνο η εφαρμογή του νέου κανονισμού περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, καθώς στις ιδιωτικές κλινικές νοσηλεύονται ασθενείς από όλες τις κοινωνικές ομάδες, από όλες τις οικονομικές τάξεις, που επιζητούν άμεσα την αποκατάσταση της υγείας τους, χωρίς να περιμένουν στις λίστες των κρατικών νοσοκομείων ημερομηνία για εξέταση ή για επέμβαση μετά από πολλούς μήνες, εάν μέχρι τότε δεν έχει επιδεινωθεί η υγεία τους και εάν βέβαια υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά για την πραγματοποίηση τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δ. Σαραφιανός, σημείωσε χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση: «Έχει αναρωτηθεί κανείς πολιτικός εάν, σε αυτή την οικονομική συγκυρία, η επιβάρυνση του πληθυσμού με τα έξοδα της νοσοκομειακής του περίθαλψης, στο πλαίσιο της ανάκτησης της υγείας του, που ως υπέρτατο αγαθό, αλλά και ως μια σημαντική προσδοκία, στο πλαίσιο της ευημερίας και αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις όλου του ανεπτυγμένου κόσμου, στην χώρα μας δεν αποτελεί προτεραιότητα πρώτης γραμμής, αλλά αντικείμενο αριθμητικών και οριζόντιων περικοπών;

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ΕΟΠΥΥ κατέρρευσε όχι λόγω αύξησης των δαπανών νοσηλείας, αλλά λόγω συνεχούς μείωσης των εσόδων, που οφείλεται στην συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, στη μείωση των μισθών και στη αδυναμία των επιχειρήσεων να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Το μοντέλο χρηματοδότησης του Οργανισμού έχει αποτύχει, και είναι το μόνο υπεύθυνο για το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα, συμπαρασύροντας και όλους τους παρόχους – προμηθευτές υπηρεσιών υγείας.

Ας αναστείλουν λοιπόν την εφαρμογή του μέτρου της επιβάρυνσης αυτής των ασθενών και ας αναλογιστούν ότι το υπέρτατο αγαθό της υγείας το δικαιούνται όλοι, και όχι οι ολίγοι έχοντες».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό σχέδιο για άλωση της Ελλάδας με αιχμή του δόρατος την Υγεία!

«Ασθενείς κατώτερου θεού δημιουργεί η δραστική ουσία»

Υγεία μόνο για τους έχοντες, οι υπόλοιποι στον Καιάδα…