Αθώος ο 25χρονος που σκότωσε τη γιαγιά του στο Ηράκλειο

Αθώος ο 25χρονος που σκότωσε τη γιαγιά του στο Ηράκλειο

Αθώο έκρινε το δικαστήριο τον 25χρονο που κατηγορούνταν πως δολοφόνησε την γιαγιά του πριν από έναν χρόνο στον Πόρο Ηρακλείου.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε πως ο 25χρονος θα συνεχίσει να νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 25χρονος ισχυρίστηκε ξανά πως έκανε ότι έκανε γιατί πίστευε πως η γιαγιά του, του έκανε μάγια.

Υπενθυμίζεται πως ο 25χρονος εγγονός της 85χρονης γυναίκας, ο οποίος κατηγορούνταν πως στις 20 Δεκεμβρίου 2011, ενώ ήταν φοιτητής του ΤΕΙ, στην κυριολεξία, έσφαξε την γιαγιά του χτυπώντας την 15 φορές με δύο διαφορετικά κουζινομάχαιρα, ενώ ήταν στο κρεβάτι της.

Μάλιστα, αμέσως μετά και προκειμένου να παραπλανήσει τις αρχές, έβαλε φωτιά στο κρεβάτι της.

Κατά την προανάκριση από τους αστυνομικούς, ο 25χρονος ομολόγησε το έγκλημα επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα..

Οι καταθέσεις των γονιών του

Κλαίγοντας η μητέρα του 25χρονου και κόρη της δολοφονημένης, είπε στους δικαστές πως μέχρι πριν από έναν μήνα από το έγκλημα, δεν είχαν καταλάβει πως ο γιος τους έκανε χρήση ναρκωτικών.

Τον περιέγραψε ως ένα καλό παιδί που δεν δημιουργούσε προβλήματα. Όμως τον Νοέμβριο του 2011 έγινε κάτι που τους προβλημάτισε.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος ξεκρέμασε από τοίχο του σπιτιού έναν πίνακα που υπήρχε για πολλά χρόνια και απεικόνιζε ένα παγώνι. Όταν η μητέρα του τον έβαλε πάλι στη θέση του, αυτός τον πήρε και τον πήγε σε οικοδομή δίπλα στο σπίτι της γιαγιάς του όπου και τον έκαψε λέγοντας πως η γιαγιά του είναι κακιά.

Τότε απευθύνθηκαν σε ψυχίατρο καθώς ο 25χρονος είχε κλειστεί στον εαυτό του, ενώ κατηγορούσε την γιαγιά του πως του έκανε μάγια. Επιπλέον η μητέρα του είπε, ότι δεν ήθελε την γιαγιά του γιατί είχε πάθει άνοια και τον αποκαλούσε με το όνομα του χαμένου της γιού.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr και ο πατέρας του, είπε στους δικαστές πως ο προβληματισμός τους με την συμπεριφορά του γιου τους ξεκίνησε μετά το περιστατικό με το κάδρο, αλλά σε αυτόν δεν είχε πει κάτι για την γιαγιά του. Μόνο μετά την σύλληψή του, όταν ο πατέρας πήγε να τον δει και τον ρώτησε γιατί το έκανε, ο 25χρονος του είπε πως η γιαγιά είχε κάνει μάγια σε όλη την οικογένεια.