Στις 10 Δεκεμβρίου οι εκλογές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Στις 10 Δεκεμβρίου οι εκλογές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψήφου.

Αυτό αποφασίσθηκε μετά τη σημερινή αποτυχημένη, λόγω κινητοποιήσεων, δεύτερη απόπειρα, να γίνουν οι εκλογές με το σύστημα της κάλπης.

Ομάδες φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο Πολυτεχνείο εμπόδισαν να γίνουν οι εκλογές με τον παραδοσιακό τρόπο της κάλπης, όπως άλλωστε έγινε και σε άλλα Πανεπιστήμια, χωρίς όμως να γίνουν επεισόδια. Πάντως, θεωρείται ότι τη Δευτέρα οι εκλογές μέσω της ηλεκτρονικής ψήφου θα πραγματοποιηθούν, καθώς ήδη οι εκλέκτορες έχουν λάβει τους κωδικούς τους και έτσι θα μπορέσουν να ψηφίσουν από όποιον υπολογιστή επιθυμούν είτε βρίσκεται εντός είτε εκτός του Ιδρύματος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκλογών των εσωτερικών μελών, σύμφωνα με τη διαδικασία, θα επιλεγούν τα εξωτερικά μέλη, ενώ ως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει συγκροτηθεί το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος.